Bătaie în vestiarul Belgiei! Vedetele ”diavolilor”, despărțite de Lukaku

0
Publicat:

Belgia a pornit acest Mondial din postura de mare favorită. Cu jucători stelari, ajunși la maturitatea fotbalistică, ”diavolii” și-au spus ”acum, ori niciodată” în privința unui succes istoric la Cupa Mondială. Însă presațiile din teren bat mai mult spre ”niciodată”.

Belgia a jucat dezastruos în primul meci de la CM Qatar 2022, cu Canada, dar a învins norocos cu 1-0. Contra Marocului, europenii s-au făcut de râs, fiind învinși fără drept de apel, cu 2-0. Evoluțiile catastrofale ale lui Kevin de Bruyne și compania au decllanțat violențe extreme la Bruxelles, unde suporterii, supărați, au distrus tot ce le-a ieșit în cale. Iar încăierări au avut loc și în vestiarul belgienilor, între cei mai reprezentativi jucători.

Kevin De Bruyne (31 de ani), căpitanul Eden Hazard (31 de ani) și Jan Vertonghen (35 de ani), vedetele belgienilor, s-au luat la harță în vestiar, după 0-2 cu Maroc, și a trebuit să fie despărțiți de Romelu Lukaku (29 de ani).

De Bruyne, o umbră a jucătorului stelar al lui Manchester City. Foto Getty images
De Bruyne, o umbră a jucătorului stelar al lui Manchester City. Foto Getty images

Eșecul suferit în fața Marocului a „dinamitat” vestiarul Belgiei! Selecționerul Roberto Martinez a recunoscut că au fost tensiuni: „Suntem o familie, e normal să apară și așa ceva, mai ales după o înfrângere”, însă postul de televiziune RTL Sport dezvăluie acum că a fost mult mai mult decât o ceartă.

Conflictul pare să fi fost declanșat de un schimb verbal de la distanță. Înaintea meciului cu marocanii, De Bruyne afirmase că „suntem o echipă prea bătrână ca să mai câștigăm un Mondial”.

Șanse slabe să prindă ”optimile”

După fluierul final, confruntat cu declarația coechipierului său, Vertonghen, 35 de ani, a replicat nervos în fața camerelor de luat vederi: „Probabil ca atacăm prost pentru că suntem prea bătrâni, nu?!”.

Belgia, cu 3 puncte în clasamentul grupei de la CM Qatar 2022, păstrează în continuare șanse de calificare, numai că joi, de la 17:00 (TVR 1) are de înfruntat vicecampioana lumii, Croația. ”Diavolii roșii” sunt obligați să câștige pentru a prinde ”optimile” Cupei Mondiale, favorită certă fiind Marocul, care joacă împotriva Canadei, deja eliminată de la acestă ediție a turneului final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite