Iran - SUA. Americanii sunt în optimi pentru a treia oară consecutiv la ultimele participări la Campionatul Mondial

0
0

SUA a reușit o nouă calificare în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Este pentru a treia oară când americanii reușesc să se califice în optimi la ultimele participări, ultimele două fiind în 2010 și 2014.

Americanii sunt în optimi pentru a treia oară în ultimele participări la Campionatul Mondial
Americanii sunt în optimi pentru a treia oară în ultimele participări la Campionatul Mondial

Americanii au dominat clar partida cu Iranul pe care trebuiau să o câștige pentru a se asigura că obțin calificarea de pe locul secund. Încă din primele minute au pus stăpânire pe balon și au atacat la poarta adversarilor, având 8 șuturi pe spațiul porții în prima repriză.

Pulisic a marcat unicul gol al meciului, în minutul 38, din pasa lui Dest. SUA putea să își dubleze avantajul pe finalul primei reprize dar golul a fost anulat pentru offside. În repriza a doua americanii nu au mai forțat, preferând să protejeze avantajul de pe tabelă. Nici iranienii nu au dat semne că speră la mai mult de la acest meci atacând destul de timid în puținele ocazii în care au ajuns aproape de poarta adversă. 

SUA a terminat pe locul secund cu 5 puncte, după ce în primul meci a încheiat la egalitate cu Țara Galilor, scor 1-1. În al doilea meci americanii au făcut o remiză albă (0-0) cu Anglia, iar cele 3 puncte din acest meci erau extrem de importante pentru a merge mai departe în optimi. De cealaltă parte, Iran a încheiat competiția cu o singură victorie împotriva Țării Galilor, scor 2-0.

În optimi, SUA va avea un meci dificil împotriva Olandei, națională care a obținut primul loc în grupa A. Partida va avea loc pe 3 decembrie, de la ora 21:00. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite