Preşedintele FR de Culturism critică dur Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă: „Măsuri pompieristice!”

0
0
Fitness

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, atrage atenţia asupra efectelor deciziiilor pe care autorităţile vor să le implementeze pentru întâmpinarea valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Toncean susţine, într-o postare publicată pe contul personal pe Facebook, că măsurile autorităţilor nu se bazează pe realitate şi consideră că acestea sunt luate ”la modul pompieristic”

”Noile măsuri restrictive, propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, afectează grav activitatea sălilor de fitness! Cu 50% din capacitate şi 7 metri pătraţi/client nu se poate face sport!

Autorităţile sanitare iau din nou măsuri la modul pompieristic, fără a se baza pe realitate. Iar realitatea este că sălile de fitness nu au fost vreodată focare de infecţie!

Sunt curios câţi dintre cei care au elaborat aceste măsuri s-au antrenat vreodată într-o sală de fitness? Oare care sunt specialiştii din domeniul fitness-ului pe care i-au consultat atunci când au decis aceste măsuri?!

Cum mai pot supravieţui aceşti agenţi economici? Cum se mai pot pregăti sportivii? Sunt întrebări la care autorităţile vor trebui să răspundă, dacă aceste măsuri vor fi validate prin hotărâre de guvern.

Iar realitatea este că sălile de fitness nu au fost vreodată focare de infecţie”, a scris Tocean pe reţeaua de socializare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de joi, 16 septembrie 2021, Hotărârea 70 prin care se propune stabilirea măsurile ce urmează să fie aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, dacă localitatea trece pragul de incidenţă de 3 la mie, va fi deveni obligatoriu certificatul verde pentru a avea acces pe stadioane, în sălile de fitness, la cinema, teatru, concerte, festivaluri, săli de sport, conferinţe, restaurante, dar şi la nunţi şi botezuri. În ceea ce priveşte sălile de fitness, este stipulat şi ca accesul să fie permis în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu asigurarea unei suprafeţe de min 7 mp pentru fiecare persoană.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite