Presa din Kazahstan, despre istoria Stelei, portretul patronului şi prezentarea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peluza Sud Steaua FOTO Diana Seceleanu
Peluza Sud Steaua FOTO Diana Seceleanu

FK Aktobe are programată marţi aterizarea în România, urmând ca miercuri să susţină manşa secundă din turul trei preliminar Champions League (2-2 în primul meci). Partida se va disputa pe Arena Naţională, începând cu 20.30.

Citeşte pe adevarul.ro toate ştirile despre Steaua

„Aktobe se deplasează la Bucureşti pentru jocul retur cu Steaua, cea mai titrată echipă din Europa de Est. Totuşi, în ultima vreme, clubul a devenit cunoscut pentru conflicte şi nu pentru victorii mari“, notează cotidianul „Vesti“, citat de ziare.com.

Jurnaliştii din Kazahstan au făcut o descriere generală a asupra capitalei României şi a impactului pe care îl are fotbalul asupra ei: „Bucureştiul e un oraş iubitor de fotbal. Trei cluburi importante îşi au reşedinţa aici: Steaua, Dinamo şi Rapid. Prima echipă e cea cu care Aktobe se va înfrunta, iar cea mai mare performanţă din istoria ei e câştigarea Cupei Campionilor în 1986, după ce a învins-o în finală pe Barcelona“.

Nu a fost trecut cu vederea nici finanţatorul echipei: „Steaua e condusă de un proprietar pus pe scandal, Gigi Becali, care în 2008 a anunţat că echipa va fi condusă, în viitor, de Jose Mourinho. A intrat apoi în puşcărie pentru că şi-a recuperat singur maşina furată de hoţi, pe care i-a ţinut sechestraţi“. În fine, dincolo de criticile numeroase pe care le „încasează“ Arena Naţională, în general, de la gazon până la aspectul scărilor care facilitează accesul în stadion, sursa citată a găsit câteva lucruri pozitive de remarcat: „Stadionul Naţional e cel mai mare din România, cu o capacitate de 55 de mii de locuri. În martie, aici a jucat Argentina, cu starul lui Messi în echipă. S-a terminat 0-0, după o luptă echilibrată. În 2012 acest stadion a găzduit finala Europa League“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Costel Gâlcă, despre Steaua - FK Aktobe: „Preconizez multe goluri. Sunt mentalizat că vom câştiga acest meci“

Antrenorul lui Aktobe, înainte de meciul decisiv cu Steaua: „Urmează o partidă de totul sau nimic“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite