Prea slabi în Cupa Davis. România, executată de Grecia în barajul pentru Grupa Mondială II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a dat în barajul pentru Grupa Mondială II peste Grecia, echipă care respiră prin starul Stefanos Tsitsipas, ocupantul poziției 10 în clasamentul ATP. Dar noi nu respirăm deloc, dovadă că ne-am inclinat și în fața coechipierului lui Tsitsipas, aflat după poziția 1.000 mondială!

România nu se regăsește sub comanda lui Gabriel Trifu. Foto Facebook
România nu se regăsește sub comanda lui Gabriel Trifu. Foto Facebook

Ieri, Marius Copil (33 de ani, 283 ATP) a deschis meciul contra vedetei grecilor și s-a înclinat logic, 3-6, 4-6 în fața jucătorului de 25 de ani. A doua înfruntare a fost durroasă pentru România. Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), cea mai bună rachetă a țării, s-a înclinat în fața lui Aristotelis Thanos (22 de ani), jucător care practic nu există în tenisul mondial și care se situează pe poziția 1.433 ATP, cu 4-6, 6-3, 6-2.

Grecii ne mai bătuseră în 1933

Astăzi, naționala noastră și-a luat gândul de la victorie, chiar dacă a început bine meciul de dublu contra fraților Petros și Stefanos Tsitsipas. Marius Copil și Victor Cornea au câștigat primul set la tiebreak, dar au clacat în următoarele două, 6-3, 6-4, astfel că Grecia s-a impus în minimum de meciuri în întâlnirea cu România.

Astăzi mai sunt programate partidele Stefanos Tsitsipas - Nicholas Ionel și Aristotelis Thanos - Marius Copil, însă antrenorii pot face unele modificări. Aceasta este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Mamaia. Grecia a pierdut în aceeaşi fază în faţa Slovaciei cu 1-3, la Atena. După ce au trecut de naționala tricoloră, grecii vor juca baraj pentru turneul final al competiţiei, în timp ce România va disputa viitorul meci în Grupa Mondială II, în septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite