Marius Copil pierde primul meci al României împotriva Greciei din Cupa Davis. Stefanos Tsitsipas s-a impus în două seturi

0
Publicat:

Tenismenul român Marius Copil (33 de ani, 283 ATP) l-a întâlnit pe Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 10 ATP), de la ora 16:00, în primul meci al echipei României împotriva Greciei, în Cupa Davis.

Marius Copil nu a reușit să îl învingă pe Tsitsipas
Marius Copil nu a reușit să îl învingă pe Tsitsipas FOTO Profimedia

Partida, care a durat o oră și 20 de minute, a fost câștigată de jucătorul grec în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-4.

Grecul a câștigat meciul, fără să-și cedeze vreodată serviciul.

Cei doi s-au întâlniy în primul meci de simplu al întâlnirii care opune echipele Greciei şi României, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Copil l-a mai întâlnit pe Stefanos Tsitsipas o singură dată, în 2017, în semifinale la Brest, când grecul a câștigat cu 7-6 (7/2), 7-6 (7/3).

În al doilea meci de simplu se vor întâlni Nicholas David Ionel (21 ani, 265 ATP) şi Aristotelis Thanos (22 ani. 1.433 ATP), un duel în premieră.

Ziua de duminică va începe cu meciul de dublu (12:00), care va opune perechea alcătuită din Marius Copil (815 ATP la dublu) şi Victor Vlad Cornea (30 ani, 68 ATP la dublu) şi fraţii Petros Tsitsipas (23 ani, 107 ATP la dublu) şi Stefanos Tsitsipas (125 ATP la dublu).

În al treilea meci de simplu se vor înfrunta Stefanos Tsitsipas şi Nicholas David Ionel, tot o premieră. Ultimul meci de simplu îi va opune pe Copil şi Thanos, care, de asemenea, nu s-au mai întâlnit până acum.

Meciurile au loc pe suprafaţă hard, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena.

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite