Performanţă în Europeanul de Raliuri: Locul 2 pentru fraţii Maior în Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maior

Echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior a încheiat pe locul 2 la ERC3 Junior şi pe 3 la ERC3 în cea de-a patra etapă din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), care a avut loc la Zlin, în Cehia.

Fraţii Maior nu au forţat încă de la început, preferând o evoluţie constantă şi sigură după ce la etapele din Letonia şi Italia au ieşit în decor.

Aceştia au profitat de-a lungul raliului de paşii greşiţi făcuţi de contracandidaţii lor şi chiar au încheiat a doua zi de concurs pe prima poziţie la ERC3 Junior.

După primele 9 probe, Maior avea 7 secunde în faţa lui Martin Laszlo (Ungaria) şi 23,4 faţă de francezul Jean Baptiste Franceschi, marele favorit după abandonul lui Sami Pajari.

Echipajul legitimat la Napoca Rally Academy a pierdut poziţia de lider chiar după prima buclă de duminică, însă şi-a menţinut strategia, care în final i-a adus un loc 2 la ERC3 Junior şi poziţia a treia la ERC3.

Al doilea loc secund din acest sezon al Campionatului European de Raliuri le oferă şanse tinerilor sportivi tricolori la o clasare pe podiumul final al ERC3 Junior. Aceştia au urcat ajuns la 82 de puncte după patru etape, fiind aproape de primii doi clasaţi, finlandezul Sami Pajari, francezul Jean Baptiste Franceschi şi germanul Loof Nick.

La finişul Barum Czech Rally au ajuns un total de 102 echipaje, iar într-un top open, fraţii Maior se află pe 26. Victoria în etapa continentală i-a revenit cehului Jan Kopecky, fiind urmat de norvegianul Andreas Mikkelsen şi un alt ceh, Filip Mares. În total, de-a lungul celor 3 zile de concurs s-au înregistrat 34 de abandonuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite