Victorie incredibilă pentru Jerome France în Deva Super Rally

0
Publicat:
Ultima actualizare:
France

Pilotul francez, Jerome France (Formula Renault), a obţinut o nouă victorie entuziasmantă în Campionatul Naţional de Super Rally, câştigând de această dată la Deva, deşi a început manşa finală cu o ieşire în decor. France a revenit chiar pe ultima manşă din finală, devansându-l pe liderul Dani Oţil (Radical SR4).

Un total de 34 de piloţi au luat startul în cea de-a treia rundă a sezonului de super rally, competiţia care se desfăşoară exclusiv pe circuit stradal urban. Lider după primele două etape, Jerome France a avut un duel plin de răsturnări de situaţie cu Dani Oţil, învingătorul de anul trecut de la Deva.

În calificări, Oţil a fost cel mai rapid, învingându-l pe pilotul de pe Formula Renault cu doar 7 zecimi de secundă. Primii 12 piloţi au trecut în finala etapei, printre aceştia numărându-se Mihai Leu, Norbert Maior, Edwin Keleti şi Norbert Maior. Toţi ochii au fost însă aţintiţi către duelul Oţil-France.

France a ieşit în decor imediat după startul primei manşe din finală şi se părea că victoria îi va reveni lui Oţil, însă echipa tehnică a francezului a făcut minuni şi acesta a revenit în scurt timp la start în lupta pentru a recupera. În ultimele dintre cele 3 manşe, liderul campionatului a stabilit şi noul record de la Deva, 03:28,950, în timp ce Oţil a fost cronometrat cu 03:32,235.

Podiumul a fost completat în premieră de Emil Ghinea (Norma), care a profitat de faptul că Mihai Leu a abandonat în manşa a doua, ieşind în decor după o problemă tehnică. Fostul campion mondial la box a terminat însă al patrulea. Mii de persoane au asistat pe străzile din Deva la etapa de super rally care se desfăşoară pentru al doilea an în urbea de la poalele cetăţii medievale.

După această victorie, France are maximum de puncte, 75, fiind urmat de Dani Oţil (48) şi Mihai Leu (45). Cu o clasare pe podium runda viitoare la Craiova (10-11 septembrie), France ar putea deveni în premieră campion naţional la super rally.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite