Pep Guardiola, declarații șocante: „Ce intrat în istorie? Atunci când mori, doar familia își amintește de tine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pep Guardiola este antrenorul momentului în fotbalul mondial. Tehnicianul de la Manchester City poate egala în acest sezon marea performanță a lui Sir Alex Ferguson. El este în cărți pentru a realiza „tripla" campionat-Cupa Angliei-Champions League, lucru pe care nimeni nu l-a mai reușit din 1999.

Guardiola e pe cai mari la Manchester City. Foto Getty images
Guardiola e pe cai mari la Manchester City. Foto Getty images

Atunci, Alex Ferguson, cucerea tot ce se poate cuceri cu o echipă de club, cu United, rivala din Manchester a lui City. După 24 de ani, Guardiola e foarte aproape de a-l egala pe faimosul scoțian.

În campionat, e pe doi, la un punct în spatele lui Arsenal, dar cu două jocuri mai puțin disputate față de echipa ”tunarilor”. ”Cetățenii” sunt calificați și în finala FA Cup (au meci cu rivala United), iar în Liga Campionilor au ajuns în semifinale, dar dau peste colosul Real Madrid.

Guardiola a comentat în stil propriu șansele de a realiza tripla istorică: „Știu că dacă nu vom realiza «tripla» sau «dubla» sau Premier League, se va considera că a fost un eșec. Nu contează. Totuși, dacă vom face totul ca în ultimele trei, patru luni, vom fi aproape de ceva excepțional".

Suntem aproape de ceva realmente excepțional

Pep Guardiola a continuat: „Eu nu trăiesc pentru a intra în istorie. Mă bucur că sunt aici pentru că am șansa de a realiza ceva care face oamenii fericiți. Istorie? Când mori, doar familia își amintește de tine câteva zile și apoi, gata! Trist, dar adevărat. Cel mai mare compliment ar fi ca oamenii să zâmbească amintindu-și această perioadă. Ar fi mai bun decât orice trofeu".

Catalanul a încheiat: „Totul mi-a depășit așteptările în viață. Niciodată nu mă gândeam că voi trăi așa ceva, nici măcar că voi fi promovat la Barcelona B. Dacă s-ar încheia mâine cariera mea, n-aș putea cere nimic în plus. De aceea, oamenii nu mă plac uneori, pentru că eu am fost atât de norocos. Dar, îmi pare rău, cum să mă opresc? Suntem aproape de ceva realmente excepțional".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite