Pe urmele tatălui: Vlad Covaliu e campion mondial la sabie. Rezultat admirabil al băiatului lui Mihai Covaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Covaliu, băiatul președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a devenit în această după-amiază campion mondial la sabie, la juniori, reușind să obțină un rezultat admirabil.

Vlad Covaliu a dat frâu bucuriei după victoria din finala Mondialului. Foto Facebook
Vlad Covaliu a dat frâu bucuriei după victoria din finala Mondialului. Foto Facebook

Vlad Covaliu a devenit ieri sară campion mondial la juniori, la competiția care s-a desfășurat în Arabia Saudită. Scrimerul nostru, fiul președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și-a adjudecat competiția de la Riad și a intrat în posesia titlului mondial al juniorilor la sabie masculin, în proba individuală a Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi juniori.

Vlad Covaliu s-a impus în a șaptea zi a Campionatelor Mondiale, după ce a avut un parcurs impecabil în Arabia Saudită: şapte victorii consecutive. În faza sferturilor de finală, Vlad s-a impus cu 15-12 în jocul cu americanul Cody Walter Ji, în timp ce în semifinale a trecut fără drept de apel de spaniolul Santiago Madrigal, cu 15-6.

Mihai Covaliu și-a îndreptat copiii spre scrimă. Foto Adevărul
Mihai Covaliu și-a îndreptat copiii spre scrimă. Foto Adevărul

În ultimul act al turneului, Covaliu a obținut o victorie uriașă, scor 15-14, în fața rusului Pavel Graudyn, într-un meci pe care l-a avut mereu sub control. Medalia de aur obținută de Vlad Covaliu este prima obținută la această ediție a Campionatelor Mondiale de delegația României.

"Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14!

Îmbrățișat pe podium de mama și sora sa

Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sală", a scris pe Facebook Federația Română de Scrimă.

Radu Niţu s-a clasat pe locul 11, Mihnea Enache a încheiat pe 31, iar Casian Cîdu, pe 90. La feminin, Amalia Stan s-a clasat pe locul 8, fiind învinsă în sferturi cu 15-13 de chinezoaica Qimiao Pan, viitoarea campioană mondială. Amalia Elena Covaliu, fata lui Mihai Covaliu, a încheiat pe locul 46, Denisa Şerban pe 53, iar Anastasia Fusea pe 118.

România participă cu 27 de sportivi (15 la feminin şi 12 la masculin) la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită), care au loc în perioada 12-20 aprilie.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite