Papa Francisc a răspuns la întrebarea „Pe cine preferați, Maradona sau Messi?”. Ce a spus suveranul

0
Publicat:

Papa Francisc, fan al lui San Lorenzo, a răspuns provocării făcute de postul național italian RAI și a mărturisit că, deși e argentinian, îl consideră pe brazilianul Pele cel mai bun fotbalist din lume, notează Marca.com.

Papa Francisc jpg

Invitat miercuri seară la „TG1”, principala emisiune de știri a postului național RAIUNO, Papa Francisc a vorbit despre preferințele lui în fotbal și nu și-a ascuns slăbiciunea pentru San Lorenzo.

 San Lorenzo este clubul pe care Papa l-a urmărit încă de când era copil, iar faptul că este cea mai importantă figură a bisericii catolice nu l-a împiedicat niciodată să aibă acest sentiment. De fiecare dată când este întrebat despre fotbal, papa răspunde cu cunoștințe profunde și mulți dintre cei mai mari fotbaliști în viață îi fac o vizită la Vatican.

În ceea ce privește cei mai buni jucători care au trăit vreodată, Papa Francisc împarte naționalitatea cu doi dintre ei. Lionel Messi și Diego Maradona sunt ambii din Argentina și amândoi sunt considerați întotdeauna printre cei mai buni.

Întrebat pe cine ar alege între Diego Maradona și Leo Messi, Papa l-a surprins pe reporter cu răspunsul său.

„Aș spune că aș alege un al treilea, Pele”, a declarat Suveranul Pontif în lunga discuție cu directorul TG1, Gian Marco ChioccI.

„Ca jucător, Maradona a fost mare de tot. Dar ca om a eșuat total. Uitat în sărăcie și decăzut la curtea celor care îl lăudau și nu îl ajutau deloc. Diego a venit la mine în primul an de pontificat și apoi s-a terminat cu el. Este curios un lucru, atâția sportivi ajung să o sfârșească rău. Chiar și în box. Messi este extrem de corect. Este un domn”.

„Dar pentru mine, dintre cei mai buni trei fotbaliști din lume, cel mai mare a fost domnul Pele. Un om cu un suflet extraordinar. Am vorbit și cu Pele, o dată l-am întâlnit într-un avion când eram la Buenos Aires, și am discutat pe drum multe lucruri.

Pele a fost un om de o umanitate incredibilă, ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Cei trei sunt inegalabili. Fiecare cu specialitatea lui. Messi este foarte bun în acest moment. Și Pele era foarte bun”, a spus Papa Francisc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite