Olăroiu, lăudat de un jurnalist englez: „Îşi merită din plin salariul colosal“. Editorial impresionant despre cel mai bine cotat antrenor din Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziaristul Kenny Laurie a remarcat cum românul de 44 de ani a reuşit un sezon excelent până acum, deşi a fost lovit din toate direcţiile, ajungând să fie ameninţat cu expulzarea din Emirate.

Când a semnat cu Al-Ahli Dubai, în vară, Cosmin Olăroiu a devenit al 8-lea cel mai bine plătit tehnician din lume la nivel de cluburi. De atunci, Oli traversează cel mai dificil sezon din cariera sa, însă Al-Ahli e pe primul loc în Emirate.

Asta în ciuda faptului că Federaţia l-a suspendat pe tehnicianul de 44 de ani până la finalul campionatului, hotărând că Oli n-avea voie să semneze cu Al-Ahli, întrucât era sub contract cu Al-Ain până în iulie 2014. Verdictul final în acest caz va fi dat de Curtea de Arbitraj Sportiv, dar, până la decizia elveţienilor, Oli e nevoit să stea în tribune în partidele celor de la Al-Ahli.

De când a intrat în vigoare pedeapsa dictată de Federaţia din Emirate, Al-Ahli a disputat trei jocuri: toate au fost câştigate pe teren. Totuşi, rezultatul ultimului joc a fost întors la masa verde.

Seria impresionantă a lui Al-Ahli, în condiţiile în care echipa joacă fără antrenorul principal pe bancă, l-a îndemnat pe jurnalistul Kenny Laurie să publice un editorial despre ce a realizat Cosmin Olăroiu la formaţia din Dubai.

„Rivalii s-au bucurat degeaba de suspendarea lui Olăroiu“

„Managerii nu sunt plătiţi doar pentru a sta pe margine şi a striga la jucători în timpul meciului. De cele mai multe ori însă, îi judecăm pe antrenori pe baza comportamentului lor de pe bancă şi îi ridicăm în slăvi pe cei care şi-au creat reputaţia de a-i motiva pe fotbalişti numai prin simpla lor prezenţă pe margine. 

Numai că spaţiul tehnic nu e singurul loc unde antrenorii îşi arată valoarea, ci asta se întâmplă mai ales pe terenul de antrenament şi în perioada de transferuri.

Nici măcar cel mai bun antrenor din lume n-ar putea ghida cu succes o echipă de pe margine în timpul meciului, dacă echipa respectivă n-a fost bine antrenată în săptămâna dinaintea jocului.

Şi, din acest punct de vedere, Cosmin Olăroiu îşi justifică din plin salariul colosal, chiar dacă acum el stă tăcut în tribune în timpul partidelor, în timp ce secunzii săi, Fabio Cannavaro şi Cătălin Necula se agită pe margine.

Olăroiu a fost suspendat pentru şase luni, dar prezenţa lui se simte în continuare la club şi echipa lui e bine pregătită în ziua jocului.

Iar asta se vede pe teren. Al-Ahli n-a pierdut nimic în absenţa lui Olăroiu, câştigând trei partide la rând, inclusiv un derby care, pe termen lung, poate decide soarta titlului în Emirate, un 2-0 cu Al-Shabab, ocupanta locului 2.

Poate că Olăroiu nu mai are o influenţă directă asupra echipei în ziua meciului, însă stilul lui se vede clar în joc: Al-Ahli domină posesia şi câştigă meciurile fără să primească gol.

Al-Ahli e pe val în fruntea clasamentului şi face carne tocată din adversarii care îi ies în cale.

Rivalii au sărit de bucurie, atunci când Olăroiu a fost suspendat pentru restul sezonului. Din păcate pentru ei, românul îşi face cea mai bună treabă pe terenul de antrenament, nu stând pe bancă.

CLICK AICI PENTRU A CITI EDITORIALUL LUI KENNY LAURIE ÎN ENGLEZĂ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite