Olanda – Croația, exploziv în Liga Națiunilor: Prima finalistă se va lupta pentru o sumă colosală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Națiunilor, competiție în care România s-a făcut de râs, ajungând în Liga C în toamna anului trecut, tocmai și-a consumat prima semifinală. Câștigătoarele celor patru grupe din Liga A, Croația, Spania, Italia și Țările de Jos au ajuns în careul de ași, iar batavii au primit găzduirea turneului final.

Luka Modrić (37 de ani) și-a condus echipa spre finala Ligii Națiunilor. FOTO EPA-EFE
Luka Modrić (37 de ani) și-a condus echipa spre finala Ligii Națiunilor. FOTO EPA-EFE

Miercuri seară, pe „De Kuip“ din Rotterdam, în prima semifinală, s-a jucat un meci cu adevărat dramatic! La pauză, gazdele au condus cu 1-0, după golul lui Malen, în minutul 34. În partea secundă însă, Olanda a jucat slab, iar Croația a profitat! Kramaric a egalat (55), după ce a transformat un penalty acordat de centralul Istvan Kovacs. Apoi, Pašalić (72) i-a trimis pe croați în frunte, scor 2-1, cu reușita sa din minutul 72.

Istvan Kovacs a avut, per total, un meci fără probleme, în care a acordat două penalty-uri
Istvan Kovacs a avut, per total, un meci fără probleme, în care a acordat două penalty-uri

Când Istvan Kovacs se pregătea să fluiere finalul partidei, Olanda, luând cu asalt poarta apărată de Livaković, a fost răsplătită! Pentru că Lang a egalat, în minutul 90+6, 2-2, trimițând partida în prelungiri. Aici, croații și-au arătat tăria mentală! Pentru că, în ciuda golului primit la ultima fază din timpul adițional, au avut puterea de a forța victoria în prelungiri. Iar Petković a punctat pentru 3-2, cu un șut senzațional, în minutul 98! În a doua repriză a prelungirilor, tot Croația a fost la putere! Kovacs a acordat corect încă un penalty, tot pentru oaspeți, transformat de Modrić (116). 

S-a terminat 4-2 pentru Croația, după ce o reușită semnată de Petković (120+1) a fost anulată de VAR. N-a mai contat. Naționala pregătită de Zlatko Dalic s-a calificat și își așteaptă acum adversara din ultimul act al Ligii Națiunilor, ediția 2022-2023.

Joi seară, la Enschede, se va juca a doua semifinală din Liga Națiunilor, Spania – Italia (ora 21.45, Digi Sport, Prima Sport).

Apoi, duminică, vom avea ultimele două partide din această ediție a Ligii Națiunilor. De la ora 16.00, se va disputa finala mică, la Enschede, câștigătoarea urmând să primească opt milioane de euro, iar învinsa „doar“ șapte. Seară, de la ora 21.45, arena „De Kuip“ (Rotterdam) va fi gazda finalei. Aici, se va juca pentru potul cel mare, de 10,5 milioane de euro! Locul 2 se va consola cu premiul de 9,5 milioane de euro acordat de UEFA.

Liga Națiunilor, 2022-2023, semifinale

*Miercuri (Rotterdam): Olanda – Croația 2-2 (2-4 după prelungiri)

*Joi (Enschede): Spania – Italia, ora 21.45

Finala mică

*Duminică (Enschede), de la ora 16.00

Finala

*Duminică (Rotterdam), de la ora 21.45

Precedentele câștigătoare ale Ligii Națiunilor

*2020-2021: Franța

*2018-2019: Portugalia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite