Ofertă din România pentru Mircea Lucescu. Prima echipă care l-a contactat pe legendarul antrenor

0
Publicat:

Mircea Lucescu a produs rumoare în lumea fotbalului după ce vineri seară a anunțat că demisionează de la Dinamo Kiev. Chiar dacă a lăsat să se înțeleagă că renunță la cariera de antrenor, legendarul tehnician de 78 de ani a primit deja o oferă de la un club românesc.

Mircea Lucescu e așteptat în fotbalul românesc. Foto Sportpictures
Mircea Lucescu e așteptat în fotbalul românesc. Foto Sportpictures

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, a dezvăluit că l-a contactat pe Mircea Lucescu la scurt timp după ce antrenorul și-a anunțat plecarea de la Dinamo Kiev. A făcut-o prin intermediul lui Ioan Andone, care i-a propus tehnicianului să se alăture echipei Corvinul, acum în din Liga a 2-a.

Mircea Lucescu este legat sufletește de formația hunedoreană la care a activat între 1978 și 1982, ca antrenor-jucător. Cu el la timonă, Corvinul a devenit una dintre formațiile respectate din campionatul românesc, aici formându-se nume grele, ca Romică Gabor, Mișa Klein, Dorin Mateuț sau Ioan Andone. Cel mai bun sezon al Corvinului pe prima scenă a fotbalului românesc a fost 1981-1982, când sub comanda lui Mircea Lucescu trupa hunedoreană a obținut locul 3 şi calificarea în Cupa UEFA

„I-am lăsat mesaj lui Ando, am vorbit și cu președintele Colesniuc să îi trimită mesaj, să mă asigur că ajunge unde trebuie. Îl vrem pe nea Mircea la Hunedoara, în proiectul de la Corvinul, să se retragă cu adevărat din locul unde a început marea performanță. Probabil că acum e prea târziu, dar mâine o să vadă mesajul. Ar fi ceva fantastic pentru noi, mai ales că este și cetățean de onoare al orașului nostru”, a spus Dan Bobouțanu pentru ProSport.

Carieră impresionantă în România, Italia, Turcia și Ucraina

Și Rapid, și Dinamo, alte echipe la care Mircea Lucescu a făcut istorie, sunt așteptate să-l oferteze pe Mircea Lucescu în speranța ca, chiar dacă refuză să fie antrenor, acesta să devină măcar consilier tehnic.

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a pregătit echipe precum Corvinul Hunedoara, prima reprezentativă a României, Dinamo, AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, prima reprezentativă a Turciei și Dinamo Kiev.

El a antrenat-o pe Șahtior timp de 12 ani, după care a revenit în Ucraina în vara anului 2020, când a semnat cu rivala Dinamo Kiev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite