Noroc cu naturalizările: România, medalie de argint la Europenele de atletism, prin Joan Chelimo Melly

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta română de origine kenyană Joan Chelimo Melly a cucerit medalia de argint în proba feminină de semimaraton, duminică, la Campionatele Europene de la Roma.

Joan Chelimo Melly a adus o medalie prețioasă României. Foto Adevărul
Joan Chelimo Melly a adus o medalie prețioasă României. Foto Adevărul

Chelimo Melly a fost cronometrată cu 1 h 08 min 55 sec, fiind devansată de atleta norvegiană Karoline Bjerkeli Groevdal, 1 h 08 min 09 sec. Podiumul a fost completat de o atletă din Marea Britanie, Calli Hauger-Thackery, înregistrată cu timpul de 1 h 08 min 58 sec, în timp ce pe locul al patrulea a încheiat o altă atletă română de origine kenyană, Delvine Relin Meringor, cu timpul de 1 h 09 min 25 sec.

Ambele reprezentante ale României sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Paris. Mădălina-Elena Sîrbu s-a clasat pe locul 65, cu timpul de 1 h 17 min 08 sec.

Bianca Ghelber nu a prins finala

Campioana europeană en-titre la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber, a ratat calificarea în finala de la Roma, după ce a fost abia a 20-a în grupele preliminare, cu 66,70 metri. Ghelber este calificată la JO de la Paris.

Răzvan Cristian Grecu a prins in extremis finala la triplusalt, cu 16,48 metri (a 12-a performanţă, ultimul loc din grupe). Răzvan-Ioan Nicoară a fost al 19-lea, cu 16,13 metri.

România participă cu 23 de atleţi, 15 la feminin şi 8 la masculin, la a 26-a ediţie a Campionatelor Europene de atletism pentru seniori de la Roma, în perioada 7-12 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite