Nicu Vlad scapă basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ascuns că Ninel Miculescu a fost prins dopat şi suspendat pe viaţă, dar va continua bine mersi în fruntea Federaţiei Române de Haltere. A fost printre speranţele României la medalii la Jocurile Olimpice de la Londra şi legitimat la clubul Dinamo, de unde şi-a încasat salariul în ultimii ani.

Abia acum s-a descoperit însă că, în urmă cu câteva luni, a fost prins dopat pentru a doua oară şi suspendat pe viaţă. E vorba de Ninel Miculescu şi de faptul că Federaţia de Haltere a ascuns, intenţionat, cazul sportivului de 26 de ani.

Şi totuşi, singurul care va plăti după acest scandal e Miculescu. Pe lângă pedeapsa pe care a primit-o din partea Federaţiei Internaţionale de Haltere, campionul mondial şi european va fi disponibilizat şi de Clubul Sportiv Dinamo. Cum nu a fost depistat pozitiv la o competiţie, Miculescu va putea să-şi păstreze medaliile obţinute în 2010, la Campionatul European şi la Campionatul Mondial. Nu la fel se va întâmpla şi în cazul lui Alexandru Roşu. El a fost depistat pozitiv chiar în ziua în care a cucerit cele două medalii de bronz la CE, medalii pe care acum le va pierde. Fiindcă a fost prins dopat pentru prima dată în carieră, Roşu poate reveni în aprilie 2015.  

A ieşit bine şi după alte cazuri de dopaj

Chiar dacă a încercat să ascundă că Miculescu e dopat, preşedintele FRH, Nicu Vlad, nu va păţi nimic. Potrivit legii, Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) nu se poate amesteca în problemele interne ale unei federaţii. În aceste condiţii, doar cluburile afiliate la FRH pot cere schimbarea unui conducător care a încercat să muşamalizeze un caz de dopaj. Şansele ca acest lucru să se întâmple sunt însă nule.

Motivele? În primul rând, Nicu Vlad e bine văzut pe plan internaţional. În 2009, a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere, membru în Comisia Tehnică a acestui for, dar şi al Comitetului Executiv al forului continental. Apoi, în timpul mandatului său, început la 2001, Vlad a reuşit să aducă la Bucureşti organizarea unor competiţii majore: CE de seniori, CM de juniori. De altfel, de-a lungul anilor, preşedintele FRH a trecut cu bine peste mai multe scandaluri de dopaj în care au fost implicaţi halterofilii români.

Cei de la ANAD se spală pe mâini

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) a reacţionat la cele apărute în ediţia de ieri a cotidianului „Adevărul", declinându-şi orice responsabilitate în ceea ce priveşte ascunderea suspendării pe viaţă a lui Ninel Miculescu. „Sportivul a fost testat de către Agenţia Naţională Antidoping în luna septembrie 2010 în afara competiţiei. Rezultatul a fost negativ. După această dată, Miculescu a fost testat de Federaţia Internaţională şi a fost depistat pozitiv. Gestionarea cazului a fost făcută de către federaţia internaţională de specialitate. Ea nu ne-a înştiinţat cu privire la acest caz", se precizează în comunicatul ANAD.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite