Nevoită să joace la Indian Wells: Simona Halep pierde podiumul mondial dacă abandonează la turneul nord-american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a fost zdruncinată serios de vestea sinuciderii vărului ei şi, la un moment dat, şi-a pus problema chiar să abandoneze  turneul, pentru a reveni în ţară.

Pare un făcut ca în luna martie, ea să trăiască astfel de drame. Anul trecut, pe 24 martie, pe când se afla la turneul de la Miami, cel care urmează după Indian Wells, ea a primit vestea decesului mătuşii sale, care a murit din cauza unui cancer galopant. Simona a anunţat imediat că nu mai participă la turneul, invocând oficial o accidentare, şi a luat primul avion spre casă, unde a participat la înmormântarea rudei de acre era foarte apropiată. Acum, deşi e afectată, se pare că va rămâne în Statele Unite. Ea şi-a anulat primul antrenament al zilei de marţi, având nevoie de linişte, dar apoi a intrat în program normal şi aşteaptă prima confruntare.

Simona a început săptămâna pe locul 3 în clasamentul mondial WTA, dar ea ar putea fi depăşită în ierarhia de peste două săptămâni – atunci se va publica următorul clasament – de Petra Kvitova. Cehoaica, deşi nu participă la Indian Wells, va trece peste  Simona în cazul în care românca nu va ajunge în optimile de finală ale turneului american. Adică în turul 4.Pentru a rămâne pe locul 3, Simona are, practic, nevoie de două victorii, ea fiind calificată direct în turul secund. Primul meci, cel din turul doi, va fi împotriva învingătoarei dintre Silvia Soler Espinosa şi o jucătoare venită din calificări şi va fi, cel mai probabil, în noapte de joi spre vineri.
În turul al treilea, dacă se va respecta calculul hârtiei, românca ar urma să joace contra celei de-a 28-a favorite, americanca Varvara Lepchenko. Apoi, în optimi, Simona ar urma să joace împotriva învingătoarei dintre Garbine Muguruza, cap de serie 19, şi Karolina Pliskova, favorită 14. În sferturile de finală - tot dacă se respectă calculele hârtiei – Simona Halep ar putea juca împotriva favoritei 7, poloneza Agnieszka Radwanska. În fine, în semifinale jucătoarei noastre i-ar ieşi în cale Serena Williams, liderul clasamentului mondial, cea care revine la Indian Wells după 14 ani de absenţă. În sferturi, Serena ar putea juca împotriva rusoaicei Makarova.

Turneul de la Indian Wells va fi transmis în România de Dolcesport

Serena o aşteaptă pe Monica Niculescu
Simona Halep nu e singura româncă de pe tabloul principal de la Indian Wells. În condiţiile în care Irina Begu este accidentată şi a rămas la Bucureşti, iar Alexandra Dulgheru a fost a doua sub linia admiselor (s-a retras din calificări după calificarea în finala de la Kuala Lumpur), a doua româncă de pe tabloul principal de simplu este Monica Niculescu. Aceasta va juca în primul tur contra sârboaicei Aleksandra Krunic, urmând ca în turul secund să joace un meci de gală contra principalei favorite, americanca Serena Williams.

5.381.235 de dolari este totalul premiilor acordate la turneul de la Indian Wells

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite