Nemții refuză petrodolarii arabilor: Bayern, decizie șocantă într-o lume în care dictează banul

0
Publicat:

Bayern Munchen a anunţat, miercuri, că a pus punct de comun acord parteneriatului său comercial cu compania aeriană Qatar Airways, ca urmare a controverselor legate de încălcarea drepturilor omului în această ţară din Golful Persic.

Arab jpg

"Contractul dintre FC Bayern şi Qatar Airways s-a încheiat pe cale amiabilă, după cinci ani împreună", conform unui comunicat remis presei de cele două părţi şi publicat pe site-ul campioanei Germaniei.

"Bayern Munchen şi Qatar Airways au lucrat împreună cu succes şi au învăţat unul de la celălalt", a comentat preşedintele consiliului director al lui Bayern, Jan-Christian Dreesen. Proprietarul companiei aeriene, Akbar Al-Baker, a transmis, la rândul său, "cele mai bune gânduri pentru viitor echipei".

Fostul preşedinte al consiliului director al clubului bavarez, Oliver Kahn, concediat la finele lunii mai, anunţase în mai multe rânduri că vrea să reevalueze parteneriatul cu acest sponsor. Clubul bavarez a făcut obiectul a numeroase critici înainte de Cupa Mondială din Qatar din 2022, în timp ce autorităţile de la Doha se aflau în centrul atenţiei pentru încălcarea drepturilor omului.

În 2021, suporteri ai clubului au perturbat o adunare generală a clubului, reclamând întreruperea parteneriatului cu Qatar Airways.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite