Au dat foc la petrodolari: Au apărut salariile de la PSG, cele mai mari din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar are motive să fie bucuros: e cel mai bine plătit fotbalist din campionatul Franţei
Neymar are motive să fie bucuros: e cel mai bine plătit fotbalist din campionatul Franţei

Echipa care a ratat titlul în Ligue I, în stagiunea precedentă, iar acum a părăsit Liga Campionilor, în optimi, aruncă nişte sume şocante pe salarii, în fiecare lună. Nu degeaba preşedintele Nasser Al-Khelaifi, care reprezintă fondul Qatar Sports Investments, pregăteşte o curăţenie masivă, în vară.

Banii n-aduc fericirea nici în fotbal! PSG e un exemplu clar în acest sens. Pentru că „L'Equipe“ tocmai a publicat clasamentul salariilor din campionatul francez şi, în mod şocant, primele 14 locuri sunt ocupate de jucătorii parizienilor!

Neymar (4 milioane de euro pe lună), Messi (3 milioane) şi Mbappe (2,2 milioane) stau pe podium, urmaţi de 11 colegi de echipă. Abia pe 15 apare un fotbalist de la o altă formaţie. Vorbim despre Wissam Ben Yedder (31 de ani), golgheterul campionatului francez, cu 17 reuşite în acest sezon pentru Monaco. Dintre golurile sale, două au fost date, în weekend, chiar împotriva PSG-ului într-o victorie zdrobitoare, scor 3-0! 

Ben Yedder încasează însă „doar“ 650.000 de euro lunar, la Monaco. Mult mai puţin comparativ cu tridentul ofensiv al PSG-ului. Dacă Mbappe, totuşi, îşi merită salariul, având în vedere că a punctat de 15 ori în actuala ediţie de campionat, în schimb, Messi (2) şi Neymar (5) au împreună şapte goluri. Şi amândoi sunt cu gândul la plecare, după ce au fost huiduţi, de curând, de publicul de pe „Parc des Princes“.

CITEŞTE ŞI:

Parisul, zguduit: PSG, pe un butoi de pulbere după dezvăluirile din presa franceză

Rezultatele din ultima lună

Dată Competiţie Meci

20 martie Ligue 1 Monaco - PSG 3-0

13 martie Ligue 1 PSG - Bordeaux 3-0

9 martie Liga Campionilor Real Madrid - PSG 3-1

5 martie Ligue 1 Nice - PSG 1-0

26 februarie Ligue 1 PSG - St. Etienne 3-1

19 februarie Ligue 1 Nantes - PSG 3-1

Bilanţ: 6 meciuri, 2 victorii, 4 înfrângeri, golaveraj: 8-11

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite