Petrodolarii curg fără număr: Cifrele trecerii lui Haaland la Manchester City sunt şocante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sheikh Mansour, omul pentru care resursele financiare sunt chiar nelimitate
Sheikh Mansour, omul pentru care resursele financiare sunt chiar nelimitate

De când arabii s-au implicat în fotbalul european, a crescut prăpastia care există între cluburile finanţate de ei şi restul formaţiilor de pe continent. Exemplul cel mai bun e ce se întâmplă la Manchester City, grupare deţinută de Sheikh Mansour din Emiratele Arabe Unite.

Când eşti bogat, îţi îneci amarul, luându-ţi „jucării“ noi şi scumpe. Exact asta a făcut Manchester City, la o săptămână după încă o tentativă eşuată de a câştiga Liga Campionilor.

Ca şi cum colecţia impresionantă de vedete pe care Josep Guardiola o are la dispoziţie, în acest moment, n-ar fi fost de ajuns, pe „Etihad“ va sosi, în curând, şi Erling Braut Haaland - foto (21 de ani). Vorbim despre internaţionalul norvegian despre care s-a tot spus că, alături de francezul Kylian Mbappe (23 de ani), va face furori pe scena fotbalului mondial, când Messi (34 de ani) şi Cristiano Ronaldo (37 de ani) se apropie de apusul carierei.

Haaland

Iar dacă cineva şi-a imaginat că pandemia a lăsat urme în fotbalul mondial, ar trebui să parcurgă cu atenţie cifrele trecerii lui Haaland, de la Dortmund la Manchester. Iată-le în rândurile de mai jos, cu precizarea că ele diferă un pic, în funcţie de sursa provenită în presa internaţională:

*Clauza de reziliere a contractului cu Dortmund: 75 de milioane de euro

*Comisionul intermediarilor (tatăl jucătorului + firma de impresariat): 80 de milioane de euro

*Pachetul salarial al jucătorului timp de 5 ani: 200 de milioane de euro

La aceste sume incredibile, se vor adăuga altele, stipulate în contracte pentru îndeplinirea unor performanţe individuale (goluri, pase de gol) şi colective, care ţin de câştigarea diferitelor competiţii cu City.

88 de meciuri, 85 de goluri şi 23 de pase de gol a adunat Erling Haaland, la Borussia Dortmund.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite