Mutu a marcat o "dublă", dar Ajaccio a pierdut meciul cu echipa lui Nicoliţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Mutu a ajuns la nouă reuşite în tricoul grupării corsicane (FOTO: footmercato.net)
Adi Mutu a ajuns la nouă reuşite în tricoul grupării corsicane (FOTO: footmercato.net)

Adi Mutu a deschis scorul miercuri seară, pentru Ajaccio, în deplasarea de la Saint-Etienne, grupare la care Bănel Nicoliţă a fost doar rezervă. În partea secundă, atacantul român a mai punctat o dată pentru corsicani, după ce a transformat un penalty, dar gazdele s-au impus la final cu 4-2.

Atacantul român a punctat în minutul 15, când a reluat cu dreptul, din careul gazdelor, după o pasă lungă a unui coechipier. Şutul lui Mutu a fost deviat de Perrin şi l-a înşelat pe goalkeeper-ul Ruffier, căzut la pământ. 

În minutul 26, Mutu a ratat şansa “dublei”, după ce reluarea sa, cu latul, peste Ruffier, din careu, de pe dreapta, la colţul lung, l-a depăşit pe goalkeeper-ul lui Saint-Etienne, dar a trecut la o palmă de bară. 

Cu trei minute mai devreme, gazdele au reuşit să egaleze, prin Aubameyang, după o eroare a defensivei lui Ajaccio. Din păcate pentru Mutu, gruparea corsicană s-a prăbuşit în debutul reprizei secunde, când "verzii' au preluat conducerea pe tabelă, după ce au mai punctat de două ori, prin Bodmer (48) şi Cohade (50). 

În minutul 61, Mutu a centrat perfect, de pe stânga, dar reluarea cu capul a lui Diarra a trecut pe lângă poartă. Cu un sfert de oră înainte de final, acelaşi Mutu a readus-o în joc pe Ajaccio, după ce a transformat cu siguranţă un penalty, în urma unui henţ în careu, comis de jucător al gazdelor. 

A fost un simplu foc de paie însă, pentru că, în minutul 88, Aubameyang, golgheterul lui Saint-Etienne, a reuşit şi el "dubla", după ce a speculat o nouă gafă a defensivei corsicane, şi a decis soarta celor trei puncte, cu un şut de pe stânga, la colţul lung. S-a încheiat 4-2 pentru Saint-Etienne, la care Nicoliţă a rămas rezervă nefolosită

După 33 de etape, cu cinci înainte de final, Ajaccio rămâne în zona nisipurilor mişcătoare. Gruparea corsicană  are 35 de puncte, cu doar două mai mult decât Sochaux, prima sub linia retrogradării. Saint-Etienne, în schimb, se află într-o formă excelentă. A urcat pe locul 4, cu 57 de puncte şi este neînvinsă de 14 etape! Urmează duminică derby-ul tradiţional cu Lyon, echipă aflată acum o poziţie mai sus, cu 59 de puncte.  

Adi Mutu (34 de ani) are în acest moment 10 goluri în tricoul lui Ajaccio (în 24 de meciuri). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite