Muguruza frânge visul Simonei Halep la Australian Open 2020: a excelat când a contat mai mult şi va juca finala cu Kenin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muguruza

Garbine Muguruza completează finala Australian Open 2020, cu Sofia Kenin (Statele Unite, 21 ani, 15 WTA). Ea a obţinut a patra victorie a carierei în faţa Simonei Halep, impunându-se în semifinală, după două ore şi cinci minute de luptă, scor 7-6(8), 7-5.

Favoritele s-ar întâlni în finala mică, dacă un astfel de meci s-ar disputa la turneele de Mare Şlem din tenis. Joi, după ce Ashleigh Barty a capotat sub presiune în faţa Sofiei Kenin, aflată în premieră în prim-plan-ul unui mare turneu, Simona Halep nu a putut emite pretenţii dincolo de un scor strâns în faţa lui Garbine Muguruza, o sportivă pe care, în ciuda CV-ului şi a unei incontestabile valori, nu o puteai numi pe lista scurtă de opţiuni pentru trofeu la alcătuirea tabloului. Atât Halep, cât şi Barty, au avut şanse (mingi de set, break avans) în semifinale, însă niciuna nu a făcut măcar pasul spre decisiv. Jocul lor din primele cinci meciuri convinsese. Însă joi, lor le-a lipsit ceva la finalizare, o doză de inspiraţie.
 

Muguruza, trei puncte în plus la total în faţa Simonei Halep

 Aşa cum era de aşteptat, semifinala dintre Halep şi Muguruza a fost o luptă crâncenă, echilibrată, cu momente în care power-game-ul spaniolei nu a admis replică, dar şi intervenţii excelente ale Simonei, care, mai constantă, a fost pregătită să speculeze. După două ore şi cinci minute de joc, spaniola câştigase 90 dintre punctele disputate, Simona Halep - 87. Dar pe tabelă, scorul era de 2-0 la seturi pentru iberică.

Românca a fost foarte eficientă cu primul serviciu în start de meci, însă spaniola a speculat bine pe mingea a doua, returnând agresiv. Primele mingi de break i-au aparţinut Simonei Halep, chiar în game-ul secund, însă românca nu a putut converti, greşind pe prima şi fiind depăşită apoi cu winner. Muguruza a salvat pentru că şi-a pus bine în valoare jocul agresiv, fiind eficientă cu lungul de linie şi alternarea zonei de ţintă.

Halep a dat primul examen important pe serviciu în game-ul cinci, câştigând patru puncte la rând pentru a anula două mingi de break ale elevei Conchitei Martinez. La scurt timp după aceea, Muguruza a intrat însă în transă, transformând atac după atac în puncte, cu mare uşurinţă. Cu mingi ce au aterizat foarte aproape de tuşe, schimbând direcţiile de atac cu multă dezinvoltură, Muguruza a făcut break. Halep a luptat însă impresionant, fără să îşi piardă cumpătul. Iar oportunitatea s-a ivit, pentru că spaniola nu a putut menţine ritmul. Servind pentru manşă, la 5-4, mingile nu i-au mai aterizat în interior, Simona reuşind să profite, forţându-şi adversara să joace câte o lovitură în plus.

Fluctuaţiile greu de prezis ale Muguruzei s-au pliat în cele din urmă perfect asupra finalului de set unu: salvând câte două mingi de set în game-ul 12 şi apoi în tiebreak, Muguruza a reuşit să o ducă pe Halep în zona dubiului, românca grăbindu-se, nemaigândind lucid şi văzându-se învinsă la fotofiniş, 8-10 într-un tie-break cu iz de match tie-break de set decisiv.

Românca a iniţiat o serie de trei break-uri în start de set secund, reuşind să stea aproape de Muguruza din punct de vedere al numărului de lovituri câştigătoare (după ce în primul set Garbine fusese la mile distanţă, 18-7). Salvând două mingi de break, Halep a reuşit să se desprindă la 4-2, reducând la minim numărul de cadouri trimise în contul adversarei (4). Muguruza a reînceput totuşi să adune în ritm susţinut lovituri câştigătoare în partea a doua a setului doi, în timp ce Simona încă mai rezista, apropiindu-se la un game de setul decisiv graţie unui procentaj la primul serviciu menţinut la 80%.

Muguruza i-a răspuns însă cu aceeaşi monedă pentru primul set: a recuperat break-ul la ultima strigare, fără ca Halep să aibă măcar o minge de 6-4. Recâştigându-şi siguranţa pe serviciu (un singur punct cedat în ultimele două game-uri proprii), Muguruza a închis conturile cu al patrulea game consecutiv, la retur, zădărnicind eforturile Simonei Halep.

CITEŞTE ŞI:


 „Acum sufăr. Doare mai mult să pierzi astfel!“ Prima reacţie a Simonei Halep după eliminarea de la Australian Open

Muguruza a explicat cum a reuşit să revină în faţa Simonei Halep. „Ştiam cu cine am meci şi că va fi dur“

Verdictul unor legende după eliminarea Simonei Halep în semifinalele Australian Open: „Înţeleg de ce a fost frustrată“

VIDEO Halep, criză înfiorătoare de nervi: Imaginile au devenit virale după ce şi-a făcut praf racheta

CTP, mulţumit: A explicat într-o singură frază de ce a pierdut Simona Halep

VIDEO Halep, răpusă, spaniolii exultă: Cum a reacţionat loja Muguruzei după o victorie uriaşă

Halep, încurajată: Stafful Simonei a explicat ce s-a întâmplat în meciul cu Muguruza

Lumea tenisului, fascinată de duelul Halep – Muguruza: Ce a scris presa internaţională

LIVETEXT Muguruza o execută pe Simona Halep, în semifinale la Australian Open, după un meci dur!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite