Surpriză în prima semifinală de la Australian Open. Barty, oprită! Finala va fi completată de Halep sau Muguruza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashleigh Barty foto facebook

Sofia Kenin este prima finalistă de la Australian Open 2020. Americanca a câştigat o semifinală dură contra liderului mondial Ashleigh Barty, salvând mingi de set în ambele manşe, pentru a se impune cu scorul de 7-6(6), 7-5, după o oră şi 45 de minute.

Sofia Kenin, în vârstă de 21 de ani, va juca cea mai importantă finală a carierei sale, sâmbătă, împotriva învingătoarei semifinalei a doua dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza.

22 de lovituri câştigătoare nu i-au fost suficiente lui Ashleigh Barty pentru a tranşa primul set al duelului cu americanca Sofia Kenin. Încercând să devină prima australiancă ajunsă în finala Australian Open după 40 de ani (după Wendy Turnbull), Barty a ratat oportunităţi importante. A avut mai întâi trei mingi de break în game-ul cu numărul şase, apoi în game-ul 12 nu a fost inspirată să ceară o reluare video ce s-ar fi putut dovedi crucială, la un out nesemnalizat de la linie, ce i-ar fi adus, automat, minge de set. Ulterior, în tie-break, Barty a condus 6-4, însă a pierdut patru puncte consecutiv, greşind în cele mai nepotrivite momente. Sofia Kenin a fost atentă şi concentrată, profitând din plin şi adjudecându-şi manşa, după 59 de minute, 8-6 în tiebreak.

Kenin i-a smuls din buzunar şi setul secund lui Barty: australianca reuşise break-ul în game-ul cu numărul trei, însă nu a mai câştigat game de la 5-3 mai departe. Campioana de la Roland Garros a irosit două mingi de set, servind la 5-4 pentru a trimite meciul în decisiv. Kenin, cu doar 25 de greşeli neforţate, faţă de 36 ale australiencei, a reuşit să fie mai bună în momentele decisive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite