Mouratoglou, avertisment pentru Halep: „Suntem pregătiţi pentru ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mouratoglou

Antrenorul Serenei Williams a prefaţat partida de marţi (ora 10.00, Eurosport), în sferturile Australian Open, în care eleva sa o va înfrunta pe Simona Halep.

Potrivit caselor de pariuri, „Simo“ porneşte cu şansa a doua în meciul de marţi, cu Serena Williams (39 de ani, 11 WTA). Adică, o adversară în faţa căreia are un bilanţ negativ: 2-9.

Ca de obicei însă, cifrele nu spun toată povestea. Opt dintre victoriile americancei au venit, între 2011 şi 2016. Adică, înainte de pauza pe care a luat-o în 2017, când a născut-o pe Alexis Olympia. După acest moment, Halep şi Williams au mai jucat două partide. Prima, în sferturile de Australian Open 2019, a fost extrem de strânsă şi decisă după trei seturi în favoarea Serenei. Ultima însă a fost o demonstraţie de forţă din partea Simonei, în finala de la Wimbledon: 6-2, 6-2, în doar 53 de minute.

De aceea, inclusiv antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou, e convins că acel ultim duel, de la All-England Club, poate influenţa şi meciul de acum. „Cred că Simona a jucat un meci perfect la Wimbledon. Va fi un proces diferit pentru ea, pentru că ştie că poate juca astfel contra Serenei, ceea ce nu reuşise niciodată înainte. Ea va veni cu mai multă încredere, dar noi suntem pregătiţi pentru asta“, a spus francezul.

A confirmat ce a văzut şi Cahill

Atunci când a prefaţat duelul din sferturi, antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a remarcat faptul că Serena a progresat, în ceea ce priveşte deplasarea ei pe teren. Acest lucru a fost confirmat şi de Mouratoglou.

„Dacă se mişcă mai bine decât anul trecut? Da, cu siguranţă. Dacă se mişcă mai bine decât o făcea acum trei ani? Da, cu siguranţă. Dacă nu te poţi mişca bine, nu există planul B. Singurul plan e atacul. Cred că acest lucru a costat-o câteva meciuri importante. E ceva pe care am pus accentul, deoarece în tenis acesta e, probabil, unul dintre cele mai importante lucruri. Dacă întârzii la minge, nu poţi face ceea ce intenţionezi să faci“, a explicat antrenorul Serenei.

Ultimul mare obiectiv pentru Williams

Mouratoglou a recunoscut că, la 39 de ani, singurul lucru care o motivează pe Serena e câştigarea Grand Slam-ului cu numărul 24, trofeu pe care încearcă să-l ia din 2017. 

„Ea a revenit în tenis pentru a câştiga câteva turnee de Grand Slam, acesta e obiectivul ei cu siguranţă. Acum, ea nu e obsedată de succesul cu numărul 24, dar sigur vrea să câştige Grand Slam-uri“, a continuat Mouratoglou. 

Francezul s-a referit la faptul că, în acest moment, Serena Williams e depăşită de australianca Margaret Court, în ceea ce priveşte totalul trofeelor de Grand Slam. Ce-i drept, din cele 24 de turnee majore câştigate de Court (78 de ani), 13 au venit înainte de era profesionistă, care a început în 1968. „Ştim cu toţii că vorbim despre două sporturi diferite. E sportul amator şi cel profesionist. Dar e, probabil, distractiv să vorbeşti de doborârea recordurilor, ceea ce e un lucru pe care îl pot înţelege“, a spus Mouratoglou.

Australian Open, sferturi, feminin

*Halep (2 WTA) - S. Williams (11 WTA)

*Hsieh (71 WTA) - Osaka (3 WTA)

*Brady (24 WTA) - Pegula (61 WTA)

*Barty (1 WTA) - Muchova (27 WTA)

Eurosport transmite turneul de la Australian Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite