Mondialul, lovit de un scandal uriaş: FIFA e implicată în bişniţă cu bilete. Poliţia a făcut primele arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilet

Forul condus de Sepp Blatter continuă să se facă de râs. Anchetele ziariştilor au scos la iveală modul suspect în care Rusia şi Qatar au câştigat dreptul de a găzdui următoarele două Mondiale. Acum, poliţia s-a sesizat şi a trecut la treabă la alt caz.

Oficial, cu mici excepţii, cele 64 de meciuri ale Mondialului au fost „sold-out“, cu mult timp înainte de startul turneului final. Cei care s-au deplasat până în Brazilia au văzut însă că pot găsi tichete pentru orice meci la „piaţa neagră“.

Era suficient să cauţi ofertele pe internet sau, în ziua meciului, să mergi la oraşul unde urma să se dispute partida care te interesa. Cu siguranţă, ai fi găsit bilete la bişniţari. Spre exemplu, în ziua în care s-a jucat Iran – Argentina la Belo Horizonte, un tichet la „piaţă neagră“ ajunsese la 1.000 de euro. Şi, profitând de faptul că vreo 40.000 – 50.000 de argentinieni veniseră în oraş, bişniţarii au dat lovitura.

Astfel, jurnaliştii au dorit să afle cum de au apărut biletele pe „piaţă neagră“, deşi, oficial, aproape toate meciurile erau „sold-out“?. Răspunsul: cu ajutorul unei firme care are legături strânse cu FIFA.

N-au colaborat, dar au vorbit de 900 de ori la telefon

„Match Hospitality“ e firma prin care forul mondial distribuie biletele VIP. Nu doar la CM 2014, dar şi pentru următoarele două ediţii ale turneului final. Tichetele VIP includ, pe lângă intrarea pe stadion, şi biletul de avion şi cazarea la hoteluri de lux.

Printre acţionarii firmei „Match Hospitality“ se numără şi Infront Sports, o companie care e condusă de Philippe Blatter, adică nepotul preşedintelui FIFA, Sepp Blatter!

Poliţia a aflat că oficialii de la „Match Hospitality“ au fost implicaţi în vânzarea ilegală a biletelor pentru Mondialul brazilian. „Capii“ reţelei de distribuţie sunt directorul de la „Match Hospitality“, Ray Whelan, şi un francez de origine algeriană, Mohamadou Lamine Fofana. 

Inspectorul care a condus ancheta, Fabio Barucke, a declarat că Whelan şi Fofana au negat că ar fi colaborat pentru vânzarea biletelor pe „piaţa neagră“, însă dovezile arată că cei doi au vorbit de 900 de ori la telefon, de când a început Mondialul!

Whelan, arestat la Rio de Janeiro

Ancheta are dovezi atât de puternice, încât poliţia a şi trecut deja la arestări. Ray Whelan a fost încătuşat, azi, la Rio de Janeiro, la hotelul Copacabana Palace. Britanicul de 64 de ani riscă patru ani de închisoare. 

Alte 11 persoane, care ar fi fost implicate în revânzarea biletelor VIP, au fost arestate şi ele, iar poliţia urmează să mai facă cel puţin şapte arestări, după cum a dezvăluit inspectorul Barucke.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite