Moment incredibil la Campionatul Mondial de handbal. Cum s-a „evaporat” un gol în sferturile de finală

0
Publicat:

Norvegia s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal, după ce a trecut de Olanda cu 30-23. Însă scorul final nu este cel corect, pentru că un gol marcat de Oftedal și validat de arbitrii nu a apărut niciodată pe tabelă. Scandalul nu a luat amploare pentru că victoria nordicelor a fost clară, în fața unei formații care bătuse tot în fazele grupelor.

Oftedal și colegele ai continuă cursa spre toitlul mondial. Foto NTB
Oftedal și colegele ai continuă cursa spre toitlul mondial. Foto NTB

Primele două sferturi de finală de la Campionatul Mondial de handbal feminin nu s-au lăsat cu surprize. Franța a surclasat Cehia, scor 32-22, iar Norvegia a trecut de Olanda cu 30-23. Scandinavele le-au învins la 7 goluri pe batave, însă diferența ar fi trebuit să fie de 8.

Presa din Norvegia, citată de Eurosport, susține că oficialii au comis o eroare uriașă în timpul meciului. La scorul de 17-15, Stine Oftedal a marcat un gol care a fost validat, dar tabela nu s-a modificat. La doar câteva secunde distanță, Norvegia a marcat din nou și pe tabelă a apărut 18-15 în loc de 19-15, iar de acolo până la final scorul s-a schimbat normal, la fiecare gol. Așadar, reușita lui Oftedal nu a mai apărut niciodată în statistici.

Vedeta naționalei Norvegiei a aflat despre acest moment la finalul partidei, dar nu s-a arătat afectată. Ar fi făcut-o probabil dacă meciul ar fi fost mai strâns. "Mi-au furat golul (n.r. râde)? Nu am de gând să spun nimic despre asta, așa că va trebui să se ocupe altcineva!", a spus jucătoarea de la Gyor, pentru tv2.no.

Noroc că golul nu a contat

Ingvild Kristiansen Bakkerud, o altă jucătoare a Norvegiei, a subliniat că nu e normal ce s-a întâmplat, pentru că o astfel de eroare ar putea fi fatală oricărei echipe într-un meci mai echilibrat: "Am auzit despre asta în vestiar. Probabil a fost o vreme când ar fi trebuit să conducem cu trei goluri în loc de două. Acum nu a contat pentru că am reușit să câștigăm, dar e clar că acele lucruri trebuie să fie la locul lor, pentru că poate fi fatal dacă se întâmplă când chiar contează".

"Este regretabil, dar sunt generos. Oamenii pot greși, este uman. Am făcut și noi multe greșeli. La urma urmei, am făcut schimbări greșite de două ori. Îi iertăm", a comentat și managerul echipei naționale a Norvegiei, Thorir Hergeirsson.

Norvegia își va afla în această seară adversara din semifinale: Danemarca sau Muntenegru. Iar câștigătoarea dintre Germania și Suedia va întâlni Franța în penultimul act.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite