România stă acasă, Ungaria s-a calificat la Turneul Preolimpic după ce a bătut Croația pe final de meci

0
Publicat:

Unguroaicele au câștigat meciul cu Croația cu scorul de 23-22, după ce cu zece minute înainte de final erau conduse cu șase goluri diferență.

Unguroaicele merg la Turneul Preolimpic FOTO: arhivă
Unguroaicele merg la Turneul Preolimpic FOTO: arhivă

Cu victoria în fața Poloniei, 27-26, România nu a reușit să se califice la Turneul preolimpic, terminând Campionatul Mondial de Handbal feminin pe locul 12.

În schimb, Ungaria este aproape să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, după o victorie senzațională cu Croația.

Cu 10 minute înainte de final, Croația avea 6 goluri avans, 19-13, și victoria părea asigurată. Ungaria a întors rezultatul și s-a impus cu 23-22. Croația a avut și un 7 metri ratat în ultimul minut.

Maghiarele au încheiat pe locul 10, ultimul care asigura prezența la calificările pentru Paris 2024, potrivit gsp.ro.

Cine merge la Turneul Preolimpic

După desfășurarea acestor meciuri știm deja cele 12 echipe care vor evolua la Turneul Preolimpic. Acestea vor fi împărțite în 3 grupe de câte 4, iar primele două locuri din fiecare se vor califica la Paris. Turneul se va desfășura între 11 și 14 aprilie 2024.

-5 dintre Suedia, Muntenegru, Germania, Danemarca, Olanda sau Cehia. Una dintre ele va merge direct la Jocurile Olimpice dacă va câștiga Campionatul Mondial SAU dacă va pierde finala în fața Franței (țara gazdă a JO). Dacă Norvegia (câștigătoarea Euro 2022) se impune și la Mondial, la Paris va merge Danemarca, finalista Euro 2022.

-  Ungaria - a șasea cea mai bună echipă de la Mondial necalificată la JO.

- Slovenia și Spania - cele mai bune echipe de la Euro 2022 care nu au prins deja bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.

-  Argentina și Paraguay - cele mai bune echipe din America fără bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.

- Japonia - cea mai bună echipă din Asia fără bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.

- Camerun - cea mai bună echipă din Africa fără bilete pentru JO sau Turneul Preolimpic.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite