Mircea Lucescu îi declară război lui Fatih Terim, venit în Grecia să-i „fure” titlul lui Răzvan

0
Publicat:

În vremurile de glorie ale fotbalului turc, confruntările dintre Mircea Lucescu și Fatih Terim făceau deliciul fanaticilor suporteri de pe malurile Bosforului. Acum, cei doi antrenori legendari se află în situații diferite: românul a luat pauză după 45 de ani de activitate, în timp ce ”Împăratul” mizează pe un nou pariu, la Panathinaikos, cu care speră să câștige campionatul în Grecia.

Mircea Lucescu și-a adus aminte de vremea în care antrena la Beșitkaș. Foto EPA EFE
Mircea Lucescu și-a adus aminte de vremea în care antrena la Beșitkaș. Foto EPA EFE

Însă tehnicianul turc nu scapă de numele Lucescu. Pentru că lider în fotbalul elen este PAOK Salonic, formație pregătită de Răzvan Lucescu. Iar tatăl Mircea e convins că Fatih Terim va fi învins din nou de un membru al celebrei familii de antrenori. „Eu l-am bătut în derbyurile Turciei și am cucerit titlul cu Beșiktaș. Răzvan nu va pierde nici el cu PAOK în fața lui Terim", a spus seniorul într-un interviu acordat site-ului turc SporX.

Fatih Terim, antrenorul de legendă al fotbalului turc. Foto Getty images
Fatih Terim, antrenorul de legendă al fotbalului turc. Foto Getty images

Mircea Lucescu a avut trei dueluri cu „Împăratul" între 2002 și 2004. A câștigat două și a făcut un egal, Beșiktaș neprimind niciodată gol de la Galatasaray în acea perioadă. Derby-urile s-au încheiat 1-0, 1-0 și 0-0, înainte ca Fatih Terim să-și dea demisia de la Galatasaray, în martie 2004.

Campionatul din Grecia se reia astăzi, cu PAOK Salonic în rol de lider. Formația pregătită de Răzvan Lucescu are un punct în fața lui Panathinaikos și trei peste Olimpiacos și AEK Atena, cele patru formații urmând a oferi un final de sezon extrem de palpitant în cursa pentru titlu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite