Rețeta succesului lui Răzvan Lucescu, descoperită de greci. PAOK a încheiat anul ca lider în Super League

0
Publicat:

După 15 etape, PAOK Salonic conduce în campionatul Greciei, având un punct peste Panathinaikos și trei peste Olympiakos și s-a calificat direct în ”optimile” Conference League. Artizanul seriei perfecte a ”alb-negrilor” este Răzvan Lucescu, căruia gazzetta.gr i-a dedicat un amplu material.

Răzvan Lucescu, artizanul succesului lui PAOK Salonic. Foto EPA EFE
Răzvan Lucescu, artizanul succesului lui PAOK Salonic. Foto EPA EFE

Grecii au descoperit secretele succesului românului și le-au dezvăluit cititorilor: s-a calmat și și-a schimbat mentalitatea datorită practicilor yoga, psihoanalizei și a meditației, dar a și reușit să implementeze echipei ideile sale. Ba chiar l-a implicat și pe patronul Ivan Savvidis în viața echipei, locul 1 în Super League.

Gazzetta.gr explică, în mai multe puncte, cum a construit tehnicianul român această stagiune de excepție. În ceea ce-l privește, Răzvan Lucescu „a apelat la meditație, yoga și psihoanaliză, pentru a fi calm și a se putea concentra la muncă”. Apoi, a pus fundația mizând pe personalul pe care-l avea la dispoziție și-l cunoștea foarte bine, lucrând în paralel la integrarea rapidă a noilor achiziții, jucători care veneau săptămână de săptămână. O altă decizie importantă a fost perfecționarea organizării defensive și a tranziției rapide din apărare în atac”.

L-a pus pe patron să-i consilieze pe jucători

Un alt concept implementat de Răzvan Lucescu a fost că nu există decât meciul următor. „Pentru toată lumea, meciul care urmează este întotdeauna o finală. Cel mai dificil. Nimeni n-are voie să gândească sau să vorbească mai departe de următoarea partidă”, scrie gazzetta.gr. În plus, românul l-a implicat pe finanțatorul Ivan Savvidis în viața echipei: „L-a rugat pe patron să vină în întâmpinarea jucătorilor cu probleme. Să stea de vorbă cu ei, să-i consilieze acolo unde este cazul”.

Unul din cel mai importante lucruri realizate de Răzvan Lucescu a fost să activeze întreg lotul lui PAOK Salonic: „N-a mai vorbit despre titulari și rezerve, iar în discuții a căutat să le inspire jucătorilor senzația că fiecare e important”.

Antrenorul român e la al doilea mandat la formația din Salonic. El a antrenat pe PAOK în perioada 2017-2019, câștigând campionatul și două cupe. După un periplu la Al Hilal, Lucescu s-a întors în Grecia, în 2021. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite