Mihai Teja, noul „secund“ al lui Becali: Ce a spus la conferinţa sa de prezentare omul care trebuie să ia titlul cu FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Teja. FOTO: Inquam photos
Mihai Teja. FOTO: Inquam photos

Vicecampioana a angajat un antrenor adus de la o formaţie de play-out, Gaz Metan Mediaş, care a câştigat un meci din ultimele zece disputate în campionat.

Atunci când caută un antrenor, Gigi Becali vrea, de fapt, un secund! Iar Mihai Teja (40 de ani) îndeplineşte perfect cerinţele latifundiarului din Pipera. 

Pe lângă faptul că a fost secund în cea mai mare parte din cariera sa de antrenor, Teja e şi conştient că venirea la FCSB e şansa vieţii sale, motiv pentru care va căuta să nu iasă din cuvântul patronului. Adică, exact cum a procedat şi predecesorul său, Nicolae Dică, „decapitat“ înainte de Crăciun, deoarece, într-un final, a luat o decizie de capul său: l-a schimbat pe Moruţan în meciul cu CFR Cluj! Mutarea l-a costat scump, întrucât Moruţan fusese trimis pe teren, după pauză, la ordinul lui Gigi Becali!

Prezentat, astăzi, la palatul latifundiarului din Pipera, Mihai Teja a explicat ce l-a îndemnat să zică da, când a fost contactat de finanţatorul roş-albaştrilor.

Ce a spus Mihai Teja?

*Îi mulţumesc domnului Gigi Becali că s-a gândit la mine. N-am venit pentru bani, ci să-mi croiesc un drum în viaţă. FCSB e un pas important pentru mine, sper să nu dezamăgesc şi să fac performanţă. Test e peste tot, la orice echipă. Ai rezultate, rămâi. N-ai rezultate, pleci. 

*M-am apucat de meseria asta din pasiune şi ştiu ce se va întâmpla. Când ai rezultate, rămâi la o echipă. Când domnul Becali m-a sunat nu i-aş fi răspuns dacă nu credeam că pot să mă impun în faţa jucătorilor. 

*Îmi doresc foarte mult să fac performanţă. Am mai fost aici, am făcut şi junioratul, am mai lucrat cu Gigi Becali, ştiu ce înseamnă Steaua. E un brand, o echipă mare şi un club unde pretenţiile sunt foarte mari.

*Jucătorii pe care îi vreau sunt din campionatul intern, şi de la Mediaş. 

*Domnul Becali mă sprijină şi cumpără ce e mai bun din piaţa românească. Am discutat şi acum, vrem să mai luăm patru jucători şi să facem o echipă puternică.

8.000 de euro pe lună va câştiga Mihai Teja la FCSB, suma fiind dublă faţă de salariul său la Gaz Metan Mediaş.  

Traseul lui Mihai Teja ca antrenor principal

Echipă Numire Plecare Meciuri pe bancă

„U“ Cluj 23 octombrie 2013 3 septembrie 2014 30

România U21 6 noiembrie 2014 19 decembrie 2014 1

Dinamo 7 ianuarie 2015 12 martie 2015 5

„U“ Cluj 29 octombrie 2015 13 aprilie 2016 4

Pandurii 17 iulie 2017 6 august 2017 1

Gaz Metan 1 iulie 2018 26 decembrie 2018 23

Ce jucători vor ajunge la FCSB sau sunt pe lista clubului

Nume Post Actualul Club Meciuri / goluri în actualul campionat

Andrei Cristea (34 de ani) Atacant CSMS Iaşi 19 / 6

Iulian Cristea (24 de ani) Fundaş Gaz Metan 20 / 2

Antoni Ivanov (24 de ani) Mijlocaş Gaz Metan 11 / 1

Boubacar Fofana (29 de ani) Fundaş Gaz Metan 19 / 2

Ibrahima Tandia (25 de ani) Mijlocaş Sepsi 20 / 8

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite