Max Verstappen râde, dar nu cu toată gura. Care e „blestemul” din Formula 1 care-i dă fiori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Max Verstappen, campionul ultimelor două ediții din Formula 1, a început noul sezonul așa cum l-a terminat pe cel de anul trecut, cu o victorie în Bahrain. Pilotul olandez în vârstă de 25 de ani, ca domină competiția de ani, a dominat cursa de la un cap la altul, după ce a plecat din pole-position și nu a cedat poziția de lider până la final.

Max Verstappen continuă șirul victoriilor în Formula 1. Foto EPA EFE
Max Verstappen continuă șirul victoriilor în Formula 1. Foto EPA EFE

Însă nu toate lucrurile sunt roz pentru Verstappen. În Formula 1 se vorbește de un „blestem”: din 2017, toți piloții care au câștigat cursa de debut au încheiat sezonul pe locul 2! Însă probabil că diferența de valoare și mai ales de mașini dintre pilotul lui Red Bull Racing și restul competitorilor este atât de mare încât olandezul va reuși să spargă acest ”blestem” și să se încoroneze pentru a treia oară campion al lumii la finalul acest sezon.

„Un mare mulțumesc pentru echipa mea, pentru ceea ce a făcut și pentru că mi-a oferit din nou o mașină atât de bună", a spus Max Verstappen la final.

Red Bull pare că nu are rival

Verstappen a câștigat de o manieră autoritară cursa din Bahrain, pe care a terminat-o cu un avans de peste 10 secunde față de coechipierul său, Sergio Perez. Dacă Red Bull a început sezonul ca din pușcă, Ferrari suferă în continuare. Charles Leclerc a plecat de pe poziția a treia a grilei de start, iar în primul viraj l-a depășit pe Sergio Perez și a urcat pe doi, însă până la urmă a abandonat.

O frumoasă surpriză a realizat Fernando Alonso, ajuns la 41 de ani la debutul sezonului din Marele Circ. Dublul campion mondial spaniol făcut o cursă spectaculoasă, după ce dominase cele 3 sesiuni de antrenamente pe circuitul din Sakhir, și a încheiat pe locul 3. Cele mai spectaculoase tururi au fost 37 și 38, când Fernando Alonso a oferit un duel superb cu Hamilton.

Fernando Alonso, felicitat de Hamilton 

La volanul noului său bolid, Aston Martin, dublul campion mondial a reușit să treacă de britanic cu o manevră superbă. "Fernando Alonso a dat timpul înapoi și l-a întrecut pe Lewis Hamilton ca și acum am fi în urmă cu 10 ani", a scris Marca. La final, pilotul de la Mercedes, câștigător de 7 ori al Marelui Circ, a mers după Fernando Alonso, chiar în timp ce spaniolul acorda un interviu.

Fernando Alonso, veteranul din Formula 1. Foto Getty images
Fernando Alonso, veteranul din Formula 1. Foto Getty images

Hamilton l-a întrerupt pe fostul său coleg pentru a-l felicita. "Chiar dacă nu și-au spus prea multe cuvinte, există clar un respect între cei doi veterani. Hamilton a scos în evidență faptul că pilotul Aston Martin merită toate laudele din lume", a scris Marca.

Pe locul 4 s-a clasat Carlos Sainz, care a salvat onoarea celor de la Ferrari, iar pe 5 a venit Lewis Hamilton de la Mercedes. Lance Stroll (Aston Martin) a încheiat cursa de la Sakir pe locul 6.

Calendarul Campionatului Mondial de Formula 1

1. Marele Premiu al Bahrainului (3-5 martie)

2. Marele Premiu al Arabiei Saudite (17-19 martie)

3. Marele Premiu al Australiei (31 martie-2 aprilie)

4. Marele Premiu al Azerbaijanului (28-30 aprilie)

5. Marele Premiu de la Miami (5-7 mai)

6. Marele Premiu Emilia Romagna (19-21 mai)

7. Marele Premiu al Principatului Monaco (26-28 mai)

8. Marele Premiu al Spaniei (2-4 iunie)

9. Marele Premiu al Canadei (16-18 iunie)

10. Marele Premiu al Austriei (1-2 iulie)

11. Marele Premiu al Marii Britanii (7-9 iulie)

12. Marele Premiu al Ungariei (21-23 iulie)

13. Marele Premiu al Belgiei (28-30 iulie)

14. Marele Premiu al Olandei (25-27 august)

15. Marele Premiu al Italiei (1-3 septembrie)

16. Marele Premiu al Singapore (15-17 septembrie)

17. Marele Premiu al Japoniei (22-24 septembrie)

18. Marele Premiu al Qatarului (6-8 octombrie)

19. Marele Premiu al Statelor Unite de la Austin (20-22 octombrie)

20. Marele Premiu al Mexicului (27-29 octombrie)

21. Marele Premiu al Braziliei (3-5 noiembrie)

22. Marele Premiu de la Las Vegas (16-18 noiembrie)

23. Marele Premiu de la Abu Dhabi (14-26 noiembrie)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite