Formula 1 nu vrea banii arabilor. Ofertă incredibilă refuzată de proprietarii sportului cu motor

0
Publicat:

Dacă în fotbal s-au impus, cumpărându-l pe Ronaldo, unul dintre cei mai mari jucători ai planetei și numeroase cluburi de fotbal, saudiții au primit ”Nu” de la patronul Formulei 1, Chase Carey. Asta chiar dacă au pus pe masă o oferă nemaivăzută, de 18,25 de miliarde de euro, de 5 ori mai mare decât prețul cu care americanul o achiziționase de la Bernie Ecclestone.

Arabii vor să pună mâna și pe Formula 1. Foto Getty Images
Arabii vor să pună mâna și pe Formula 1. Foto Getty Images

Din 2017, Formula 1 aparține concernului Liberty Media, reprezentată de Chase Carey. Acum, americanul a primit o ofertă fabuoasă, de 18,25 de miliarde de euro, conform Bloomberg.

Propunerea a venit din partea saudiților care au achiziționat și clubul britanic Newcastle United, echipă devenită astfel cea mai bogată din lume. Investitorul este Fondul Public de Investiții al statului Arabia Saudită, în fapt prințul moștenitor Mohammad bin Salman Al Saud.

Chase Chavy nu vrea banii arabilor. Foto Getty Images
Chase Chavy nu vrea banii arabilor. Foto Getty Images

Este o sumă de 4-5 ori mai mare decât cea cu care Bernie Ecclestone a vândut Formula 1 în 2017, după aproape 40 de ani în care a condus destinele Formulei 1. În urmă cu 6 ani, Ecclestone îi ceda afacerea lui Chase Carey pentru o sumă puțin este 4 miliarde de euro.

Bernie Ecclestone a deținut Formula 1 aproape 40 de ani. Foto Getty Images
Bernie Ecclestone a deținut Formula 1 aproape 40 de ani. Foto Getty Images

Însă americanul, proprietarul Formulei 1, a refuzat. Sursa menționată susține că negocierile au început chiar de la finalul anului trecut, însă acestea nu au putut fi susținute, din cauza refuzului constant al lui Chase Carey.

Tot cu ajutorul Fondului Public de Investiții din Arabia Saudită, a fost posibil transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, acolo unde are cel mai mare salariu dintre toți sportivii planetei, 200 de milioane de euro pe an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite