Se „știe” cine va câștiga Formula 1 anul acesta. Prezicerea unui supercomputer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele două sezoane din Formula 1 au fost câștigate de olandezul Max Verstappen (25 de ani). Actuala stagiune, care va începe luna viitoare cu Marele Premiu al Bahrainului, ar avea același învingător, dacă ar fi să dăm crezare calculelor realizate de un supercomputer.

Max Verstappen e campionul ultimilor doi ani în Formula 1. Foto EPA EFE
Max Verstappen e campionul ultimilor doi ani în Formula 1. Foto EPA EFE

În acest sezon se așteaptă o luptă la baionetă între olandezul de la Red Bull și septuplul campion mondial Lewis Hamilton (38 de ani), de la Mercedes. Un supercomputer al unei agenții de pariuri a folosit un algoritm pe baza căruia a făcut predicția.

Astfel, după ce a luat în calcul toate avantajele și dezavantajele fiecăruia, din toate punctele de vedere, calculatorul a dat verdictul: tot Verstappen ar fi cel care va triumfa în 2023. Pe poziția a doua ar urma să se claseze rivalul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, care a fost al 6-lea în 2022. Podiumul ar fi completat de Charles Leclerc, de la Ferrari, iar pe locurile 4 și 5 s-ar clasa George Russell (Mercedes ), respectiv Carlos Sainz (Ferarri).

Duelul se va da între Verstappen și Hamilton

Max Verstappen s-a impus în 2021 în ultimul viraj al sezonului, iar anul trecut nu a avut rival, conduând autoritar Formula 1 de la început până la sfârșit, fiind declarat campion cu 4 etape rămase de disputat.

Hamilton și Michael Schumacher sunt deținătorii recordului de titluri mondiale în Formula 1, ambii cu câte 7 reușite. Prima etapă din sezonul 2023 de Formula 1 va fi în weekendul 3-5 martie, în Bahrain. Cursele sunt televizate în direct la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite