Marian Iancu revine în fotbal. La ce echipă va investi rapidistul, după 13 ani de pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Iancu unul dintre personajele fotbalului românesc din urmă cu 15 ani, se gândește serios să investească din nou la Poli Timișoara, club pe care l-a patronat între 2005 și 2011. După ce a fost condamnat în dosarul RAFO, omul de fotbal, care s-a declarat rapidist, nu a mai fost implicat în fenomen.

Marian Iancu a slăbit enorm în perioada în care a stat la închisoare. Foto gsp.ro
Marian Iancu a slăbit enorm în perioada în care a stat la închisoare. Foto gsp.ro

Acum, Marian Iancu a decis să investească din nou într-o echipă din România și s-a orientat tot către Poli Timişoara, mai ales că echipa din Banat va avea în următorii ani un stadion nou. „Sunt foarte atent la Timişoara. Fenomenul fotbalistic bănăţean îl cunosc foarte bine. Ştiu la ce intensitate se consumă fotbalul acolo. Ştiu ce ar însemna impactul construirii unui stadion la nivelul celui care se are în vedere. Iată că s-au depăşit toate etapele necesare soluţiei investiţionale din partea Guvernului.

Din câte cunosc, din primăvară se va începe demolarea vechiului stadion „Dan Păltinişanu”, iar apoi va începe construirea unui nou stadion, probabil al doilea cel mai mare din ţară. Eu cunosc foarte bine ce se întâmplă acolo şi cochetez să investesc ca un acţionar ponderat, nu majoritar. Mă gândesc să fiu unul din acţionarii de la Poli Timişoara. Îi ajut cu experienţa mea, cunosc fenomenul de acolo. Sunt compatibil, ca rapidist, cu spiritul bănăţean. Gândesc la fel cele două galerii, două echipe curate, deci Timişoara este în vizorul meu”, a declarat Marian Iancu pentru Orange Sport.

Poli a eliminat pe Șahtior Donețk în ”mandatul” lui Iancu

Momentul de glorie al lui Poli sub conducerea lui Marian Iancu a avut loc în 2010, când timișorenii au eliminat pe Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în turul trei al calificărilor din Champions League (2-2 în deplasare și 0-0 acasă). În barajul pentru grupe, Timișoara a fost eliminată de VfB Stuttgart (0-2 acasă / 0-0 în deplasare).

Potrivit anchetatorilor din cazul RAFO, fostul patron de la Poli Timișoara şi colaboratorii săi au prejudiciat bugetul de stat pentru că nu au plătit impozitul pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356.5 miliarde de lei. Marian Iancu a ispășit o condamnare de 8 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite