Maicon, dat afară de Steaua, golgheter în Ucraina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul brazilian Maicon de Oliveria are un început de sezon de vis în Ucraina care demonstrează încă o dată strategia defectuoasă a conducerii Stelei care a renunţat foarte uşor la el, în urmă cu două luni.

Maicon a reuşit aseară o "dublă" în meciul Ilchivets - Volyn Lutsk 1-2, ajungând la 6 goluri în 5 etape şi conducând în clasamentul golgheterilor din Ucraina.

Maicon a venit la Steaua, sub formă de împrumut, în iarnă. Deşi la debutul într-un meci amical a marcat de două ori, iar în campionat a înscris 3 goluri care au adus 6 puncte echipei, Maicon nu a primit credit din partea managerului Mihai Stoica. Cele trei goluri marcate deşi a jucat foarte puţin nu i-au convins pe şefii Stelei să plătească cele 800.000 de euro pentru un transfer definitiv, cu toate că roş-albaştrii aveau nevoie de un "vârf".

"Îl voi ţine toată viaţa pe Maicon la echipă, ca pe un talisman", clama patronul Becali la finalul meciului cu Sportul (2-1), pe care Maicon l-a câştigat de unul singur deşi a intrat în minutul 70. Preţul considerat mult prea piperat şi lipsa de credit oferită sudamericanului au făcut ca Maicon să părăsească Ghencea.

Revenit la Volyn, Maicon face spectacol meci-de-meci fiind cel mai în formă atacant din Ucraina. Totuşi, paradoxal, Maicon nu are parte de linişte nici acum. Deşi a marcat 6 din cele 8 goluri ale echpei, antrenorul său, Vitali Kvartsiani, spune că a avut noroc: "A fost o întâmplare că a dat doua goluri azi, deşi e adevărat că are şi talent. Joacă cu spatele la poartă, nu rapid şi agresiv, aşa cum ar trebui şi aşa cum îi zic.  E foarte fricos! Are potenţial, dar în fotbal trebuie să fii rapid, să ataci poarta, asta i-am zis şi înainte să plece la Steaua. De ce a dat două goluri şi nu patru sau cinci? Trebuie să facem ceva cu el!", a spus tehnicianul.

"Afacerea Maicon" seamănă oarecum cu "afacerea Dayro Moreno", un alt jucător căruia Steaua nu a reuşit să-i exploateze talentul. Cumpărat pentru 1,5 milioane de euro, Dayro ale caruia calităţi au fost mereu evidente, în ciuda caracterului său capricios, a fost cedat pentru 500.000 de euro.

Revenit la Once Caldas, columbianul a devenit golgheterul echipei cu evoluţii excelente în Copa Libertadores, şi este din nou titular de drept în echipa naţională, alături de vedete precum Radamel Falcao, Guarin, Zuniga sau Cristian Zapata.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite