Liga Națiunilor: Kosovo ne ia peste picior după ce a picat cu România. „O grupă ușoară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va juca în grupa C3 a Ligii Națiunilor, alături de Kosovo, Cipru și Gibraltar sau Lituania (ultimele două echipe au meci de baraj luna viitoare). Fosta adversară a ”tricolorilor” din preliminariile Euro 2024 se bucură că a picat cu naționala lui Edi Iordănescu și declară că locul 1 în grupă e un obiectiv legitim.

Nicușor Stanciu i-a executat pe kosovari în ultimul meci de pe Arena Națională. Foto Inquam
Nicușor Stanciu i-a executat pe kosovari în ultimul meci de pe Arena Națională. Foto Inquam

Jurnaliștii din Kosovo nu se tem de România, echipă pe care nu o consideră mai bună decât naționala lor. Cele două formații s-au întâlnit și în preliminariile Euro 2024, când ”tricolorii” au remizat în deplasare, 0-0, și au câștigat în ultimele minute pe Arena Națională, cu 2-0. La București, întâlnirea nu a fost lipsită de incidente, jucătorii ieșind de pe teren în semn de protest, după ce o parte a galeriei a strigat și a afișat un banner cu sloganul „Kosovo e Serbia”.

„Nicio echipă nu are calitatea lui Kosovo”

„Pe hârtie, grupa e ușoară, pentru nici măcar o echipă nu are o calitate mai mare ca a noastră. Așa că, vom încerca să obținem maximum de puncte. Jucătorii noștri țintesc câștigarea grupei și promovarea în Liga B, pentru ca adversarele din viitor să fie mai bune”, au scris jurnaliștii de la telegrafi.com.

Kosovo a terminat grupa din calificările Euro 2024 pe locul 5, depășind doar Andorra. În plus, principala adversară a României la locul 1 în grupa din Liga Națiunilor nu are selecționer, după ce  s-a dspărțit de francezul Alain Giresse și de slovenul Primoz Gliha pe parcursul preliminariilor Campionatului European din Germania.

Prima poziție este importantă, fiindcă duce la barajul pentru Mondialul din 2026, în caz că România nu reușește calificarea directă în urma preliminariilor clasice. Meciurile din Liga Națiunilor se vor juca în septembrie, octombrie și noiembrie 2024.

Grupele Liga Națiunilor, Liga C:

Grupa C1: Suedia, Azerbaidjan, Slovacia, Estonia

Grupa C2: România, Kosovo, Cipru, Lituania/Gibraltar*

Grupa C3: Luxemburg, Bulgaria, Irlanda de Nord, Belarus

Grupa C4: Armenia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord, Letonia

*În martie, va avea loc un meci de baraj între Lituania și Gibraltar. Câștigătoarea va rămâne în Liga C și se va alătura grupei României, în timp ce învinsa va merge în Liga D.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite