Ce spune selecționerul Edi Iordănescu despre grupa României în Liga Națiunilor

0
Publicat:

Antrenorul Edi Iordănescu a avut prima reacție după tragerea la sorți care a stabilit adversarele României în Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu, selecționerul României FOTO: arhivă
Edi Iordănescu, selecționerul României FOTO: arhivă

România va juca în Liga națiunilor împotriva naționalelor Kosovo, Cipru și Lituania sau Gibraltar.

Meciurile se vor juca la toamnă, iar selecționerul Edi Iordănescu are contractcu naționala până după Euro 2024.

 „E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situația multor jucători, atât de la naționala noastră, cât și de la adversare. Va conta mult cât și cum vor juca băieții noștri până la toamnă, dar și fotbaliștii rivalelor noastre din grupă.  Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o șansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026”, a transmis Edi Iordănescu, potrivit frf.ro.

Iordănescu spune că în momentul de față concentrarea maximă este pe Euro 2024, fiind îngrijorat de situația pe care o au la cluburi mai mulți jucători importanți ai naționalei.

”Liga Națiunilor poate duceRpomânia la un baraj pentru participarea la Mondialul din 2026, dacă nu vom prinde primele două locuri în grupa din preliminarii. Vor fi 12 grupe în preliminariile CM 2026, câștigătoarele se califică direct, locurile doi merg la baraj.  Alte 4 echipe din Liga Națiunilor vor ajunge la barajul pentru Mondial, vor fi alese cele mai bine clasate din toate cele 4 Ligi care nu au prins calificarea directă sau locul doi în grupa din preliminarii.  Cum echipele din Ligile A și B au șanse mari să termine în primele două în preliminarii, România trebuie să-și câștige grupa din Liga Națiunilor pentru a spera să ajungă la baraj. Meciurile din Liga Națiunilor se vor juca în septembrie, octombrie și noiembrie 2024”, scrie gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite