LA Times a turbat. Atac josnic la Ana Maria Bărbosu: „Medalia nu are ce căuta în România. Mergeți în iad!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că Ana Maria Bărbosu este câștigătoarea dee drept a medaliei de bronz la sol la Jocurile Olimpice, retrogradând-o pe americanca Jordan Chiles pe poziția a 5-a în finală. De atunci, ziariștii din SUA o tot atacă pe româncă, dar ultimul articol scris pe această temă este de o duritate incredibilă.

Ana Maria Bărbosu, mândră că a adus gimnasticii românești o medalie olimpică. Foto Inquam Photos
Ana Maria Bărbosu, mândră că a adus gimnasticii românești o medalie olimpică. Foto Inquam Photos

Bill Plaschke, editorialist sportiv la LA Times din 1996, a turbat, invocând corupția și lipsa de fair play a gimnastei noastre. „Când zeii olimpici corupți vor apărea la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta de la UCLA ar trebui să le răspundă cu doar trei cuvinte: ‘Mergeți în iad!’. Este medalia ei, a câștigat-o corect, a câștigat-o definitiv, nu are ce căuta în România, trebuie să se afle într-un singur loc: la gâtului ei.

Jordan Chiles nu ar trebui să stea cu mâinile în sân

Comitetul Internațional Olimpic vrea să-i ia medalia și să i-o dea Anei Bărbosu, dar dacă gimnasta română ar avea simțul fair-play-ului, nu ar trebui să o accepte. Acesta este un jaf cu cinci inele, un jaf de dimensiuni olimpice, iar Jordan Chiles nu ar trebui să stea cu mâinile în sân în timp ce este jefuită flagrant”, a scris el în LA Times.

Jordan Chiles a ocupat locul 5 în finala de la sol la Jocurile Olimpice. Foto Faceebook
Jordan Chiles a ocupat locul 5 în finala de la sol la Jocurile Olimpice. Foto Faceebook

Americanul mai scrie că șeful comisiei de la TAS este un avocat care reprezintă interesele României de mai mulți ani și că a favorizat-o pe Ana Maria Bărbosu. Bill Plaschke mai scrie că lacrimile de fericire ale lui Chiles nu erau nici măcar uscate când Federația Română de Gimnastică a protestat că apelul USA Gymnastics a fost depus la patru secunde după expirarea timpului de un minut permis pentru a se face contestație.

„TAS a admis contestația românilor și a continuat să o admită chiar dacă USA Gymnastics a prezentat o înregistrare video care dovedește că contestația a fost depusă în intervalul regulamentar. CIO a respectat apoi hotărârea TAS și a cerut ca Jordan Chiles să returneze medalia. Vedeți cât de stupidă este întreaga poveste?”, se mai revoltă jurnalistul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite