CIO a făcut anunțul: Ana Maria Bărbosu este oficial medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice

0
Publicat:

Ana Maria Bărbosu a câștigat la TAS medalia de bronz la sol, însă decizia judecătorilor nu este executorie. Emoțiile au fost risipite însă rapid, atât Federația Internațională, cât și Cominetul Olimpic Internațional anunțând că vor ține cont de hotărârea Tribunalului Sportiv și îi vor acorda medalia gimnastei noastre.

Ana Maria Bărbosu e oficial medaliată la Jocurile Olimpice. Foto COSR
Ana Maria Bărbosu e oficial medaliată la Jocurile Olimpice. Foto COSR

Astfel, Ana Maria Bărbosu este oficial medaliată cu bronz în proba de sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. La o zi de la verdictul dat de TAS, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a anunțat că a început procedurile necesare ca gimnasta de 18 ani să primească medalia de bronz și Jordan Chiles să returneze premiul. ”Ca urmare a deciziei TAS referitoare la finala feminină a probei de gimnastică artistică la sol și a modificării clasamentului de către Federația Internațională de Gimnastică, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) va realoca medalia de bronz Anei Maria Bărbosu (România).

Suntem în legătură cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru a discuta despre ceremonia de realocare și în legătură cu Comitetul Olimpic al SUA (USOPC) pentru returnarea medaliei de bronz”, se arată într-un comunicat emis de CIO duminică.

România a solicitat să fie acordate trei medalii de bronz

La TAS, România a cerut ca toate cele trei sportive implicate în proces, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles, să obțină câte o medalie de bronz. Judecătorii nu au fost de acord și au restabilit clasamentul de după finală. România și SUA ajunseseră ajunseseră la un acord pentru trei medalii de bronz, variantă pe care au propus-o și la Federația Internațională de Gimnastică, și la Comitetul Olimpic Internațional, însă și cele două organisme au refuzat această variantă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite