Kosovarii ne fac praf: „Românii? Au limbajul urii!“. Demers oficial împotriva noastră, început la UEFA

0
Publicat:

România a luat trei puncte, marți seara, în partida cu Kosovo, însă consecințele incidentului provocat de huliganii de la „Uniți sub tricolor“ vor fi destul de grave pentru noi. Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, a anunțat deja ce ne așteaptă în următoarele partide de pe teren propriu. Iar Adevărul a explicat aici scenariul care ne poate zdrobi șansele de calificare la Euro 2024, după ce i-am transformat pe kosovari în dușmanii noștri.

Vedat Muriqi (atacant Kosovo)
Vedat Muriqi (atacant Kosovo)

Iar dacă cineva mai avea vreun dubiu în această privință, acum a venit și confirmarea oficială. Potrivit Digi Sport, Federația de Fotbal din Kosovo ne-a reclamat la UEFA după incidentele petrecute pe Arena Națională. Și a dat publicității unui comunicat acid în care a acuzat comportamentul fanilor români.

Ce scrie în comunicatul kosovarilor?

*Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei Românii în timpul meciului România - Kosovo, din preliminariile Euro 2024.

*Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara.

*Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

*După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români.

*Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (...)

*FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite