Keşeru: Absenţa lui Benzema din echipa Franţei este o şansă pentru România. Vârful lui Real Madrid nu merge la EURO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karim Benzema nu va face parte din lotul Franţei la EURO  FOTO Reuters
Karim Benzema nu va face parte din lotul Franţei la EURO  FOTO Reuters

Atacantul Claudiu Keşeru a declarat că absenţa lui Karim Benzema din lotul Franţei reprezintă o şansă pentru "tricolori", informează L'Equipe.

"Este adevărat că atunci când există un atacant care a făcut cel mai bun sezon al său înainte de Campionatul European şi nu îl întâlneşti, este o şansă. Din punct de vedere sportiv, este clar că Benzema este unul dintre cei mai în formă atacanţi la ora actuală. A făcut cel mai bun sezon al său la Real Madrid", a spus Keşeru, care a evoluat în Franţa la Nantes, Libourne, Tours, Angers şi Bastia, iar în prezent este legitimat la Ludogoreţ Razgrad, în Bulgaria.

Claudiu Keşeru a menţionat că în lotul Franţei sunt jucători care pot suplini absenţa lui Benzema. "Chiar dacă el nu este în lot, sunt alţi fotbalişti care vor juca şi o vor face bine. Mă gândesc în special la Olivier Giroud (Arsenal Londra). Şi Antoine Griezmann (Atletico Madrid), al cărui meci l-am urmărit miercuri seară", a adăugat Keşeru.

Karim Benzema a anunţat, miercuri, pe Twitter, că nu va fi selecţionat în echipa Franţei la Campionatul European.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, şi selecţionerul Didier Deschamps au discutat miercuri pe tema revenirii atacantului în echipa Franţei.

Într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul oficial, Federaţia Franceză anunţă că Le Graet şi Deschamps au decis că Benzema nu poate fi selecţionat în echipă, reamintind că performanţa sportivă este un criteriu important, dar nu exclusiv pentru a decide selecţionarea în echipa Franţei. "Capacitatea jucătorilor de a lucra împreună, de a fi uniţi sunt luate în considerare de toţi selecţionerii federaţiei. Din acest motiv, Noel Le Graet şi Didier Deschamps au decis că atacantul Karim Benzema nu poate participa la Euro-2016", se arată în comunicatul forului francez.

În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Mathieu Valbuena. Cisse i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină. Benzema este acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi fotbalistul de la Olympique Lyon, iar cazul său este în continuare cercetat de justiţia franceză. 

Franţa este adversara României în grupa A de la Campionatul European, cele două reprezentative urmând să se întâlnească în meciul de deschidere, la 10 iunie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Saint-Denis.

Sursa: news.ro

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite