Joyskim Dawa cere sancțiuni împotriva rasismului în fotbal. Mesajul puternic și exemplul lui Nelson Mandela. „E inacceptabil”

0
Publicat:

La doar 24 de ore de la scandalul de rasism care a zguduit lumea fotbalului, Joyskim Dawa, fotbalistul victimă a acestui act, a ales să ia atitudine și să transmită un mesaj puternic, postat pe pagina sa de Instagram.

Fundașul camerunez, Joyskim Dawa FOTO Sportpictures
Fundașul camerunez, Joyskim Dawa FOTO Sportpictures

Fundașul camerunez, în vârstă de 27 de ani, a primit numeroase insulte rasiste, după meciul dintre Hermannstadt și FCSB. Drept răspuns, el a publicat un comunicat prin care cere sancțiuni pentru cei găsiți vinovați de acest comportament, pe care l-a calificat drept „inacceptabil”.

Vineri noapte, după eliminarea echipei sale din meciul cu Hermannstadt, care s-a încheiat 2-2, Joyskim Dawa a fost ținta unor insulte rasiste, inclusiv din partea unui fotbalist, Robert Stănici (22 de ani), care evoluează, în prezent, în Liga 3.

Mesajul postat pe Instagram

Într-o postare pe Instagram, Joyskim Dawa și-a exprimat hotărârea de a pune capăt rasismului în lumea fotbalului și în societate, în general. Pentru un impact și mai mare, el aa folosit o imagine a lui Nelson Mandela, simbolul luptei împotriva segregării rasiale,

„Astăzi am decis să spun stop! E inacceptabil ca în 2023 să mai existe rasism în sport”, a scris Dawa.

În mesajul său, fotbalistul a subliniat necesitatea aplicării de sancțiuni împotriva celor care comit acte de rasism în fotbal, dar și în lume, adăugând că trebuie dat un exemplu pentru a asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta în viitor.

Fundașul central camerunez a subliniat, de asemenea, că este conștient că doar o minoritate este rasistă, iar adevărații suporteri îl susțin și îl respectă. A transmis un mesaj de mulțumire către aceștia pentru sprijinul acordat și a concluzionat: „Sunt foarte mândru că aparțin comunității oamenilor de culoare, o parte integrantă a diversității și bogăției lumii. Lupta continuă. Spuneți nu rasismului!”

Exemplul lui Nelson Mandela

Nelson Mandela, cel care a fost un simbol internațional al drepturilor omului și luptei împotriva rasismului, a fost menționat în postarea lui Dawa ca exemplu de curaj și dedicare pentru cauza egalității rasiale. Mandela, câștigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1993, a fost primul președinte de culoare al Africii de Sud și a trăit o viață dedicată combaterii apartheidului și promovării reconcilierii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite