Jocurile Olimpice de la Paris costă înfiorător de mult: S-a aflat cât vor cheltui francezii

0
Publicat:

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au prezentat bugetul lor pentru finele lunii decembrie, care rămâne la 4,4 miliarde de euro, informează AFP.

Francezii vor achita o notă de plată incredibil de mare
Francezii vor achita o notă de plată incredibil de mare

Bugetul se înscrie foarte exact la 4,397 de miliarde de euro, în creştere cu 17 milioane de euro, faţă de 4,380 anul trecut. "Este un echilibru fragil şi va trebui să dăm dovadă de vigilenţă până la capăt", a precizat, luni, pentru presă Comitetul organizator (COJO), prezentându-l consiliului de administraţie.

"Următoarele trei, patru luni sunt ultima zonă de risc şi vom vedea dacă cele 121 de milioane de euro de rezervă ne dau supleţe sau se vor consuma rapid", a mai transmis COJO.

La finele lui 2022, în special din cauza inflaţiei, bugetul a crescut cu 400 de milioane. Statul şi colectivităţile au adăugat 111 milioane de euro din fondurile lor, iar bugetul COJO este aproape în totalitate privat, compus din încasări din bilete, din cele ale sponsorilor şi dintr-o contribuţie a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Din sponsorizări provin 1,2 miliarde de euro, respectiv 97 la sută din obiectivul fixat la finele lui 2022 de 1,24 miliarde de euro. În luna iulie, COJO a semnat un parteneriat pe termen lung cu LVMH, un sponsor de prin rang.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite