JO 2020 Tokyo, tenis: Buzărnescu, declaraţie-bombă înaintea plecării spre Japonia. Ce a promis, în glumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

Vom avea, totuşi, o reprezentantă în proba de simplu, la feminin. Vorbim despre a noua româncă din clasamentul WTA. Care a acceptat să meargă, la Tokyo, după ce vedetele s-au dat lovite.

România a pierdut-o pe Simona Halep, sportivă în care îşi punea mari speranţe, în vederea obţinerii aurului olimpic, la tenis. Din păcate, constănţeanca s-a accidentat, în luna mai.

Dacă „Simo“ chiar s-a „rupt“, jucătoarele aflate după ea în clasamentul mondial, pur şi simplu, s-au dat lovite. Vorbim despre Sorana Cîrstea (39 WTA), Patricia Ţig (74 WTA), Irina Begu (81 WTA) şi Ana Bogdan (101 WTA). De altfel, cam toate joacă, în această perioadă, însă în turnee WTA, neavând chef să meargă, la Tokyo.

Profitând de refuzul vedetelor de a reprezenta România la JO 2020 (23 iulie - 8 august), Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 168 WTA) a acceptat imediat să meargă în Japonia. Unde va evolua în proba de simplu, pe hard. Astăzi, înaintea plecării spre Tokyo, „Miki“ a vorbit pentru Telekom Sport despre această oportunitate la care nici nu visa.

De precizat că, la Tokyo, România va miza şi pe perechea formată din Raluca Olaru / Monica Niculescu, la dublu feminin.

Ce a spus Mihaela Buzărnescu?

*Sunt fericită pentru că mi-am dorit să pot participa la un campionat olimpic.

*Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că, în ultima vreme, joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune. Aş fi plătit eu ca să fiu acolo (n.r. - la Tokyo) pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat.

*Eram deja resemnată şi a venit această veste, în urmă cu câteva zile, şi nici n-am avut timp să mă bucur că a trebuit să fac foarte multe formalităţi ca să pot pleca. În tenis, ştiţi cum e, nu contează atât de mult clasamentul, cotează forma din ziua respectivă.  Nu trebuie să te bazezi pe clasametul unei jucătoare sau adversare, dar, bineînţeles, dacă s-au retras câteva jucătoare de top (n.r. - din proba feminină, la JO 2020), sigur că e o şansă în plus (n.r. - să câştige o medalie). 

*Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Mă las de tenis după aia! Nu, glumesc! Eu am mai jucat acolo un ITF mai mare şi am făcut finala, deci ştiu centralul, am jucat vreo trei sau patru meciuri acolo.

*Sunt sigură că fiecare are motivul ei pentru care nu participă şi trebuie întelese. Fiecare ştie mai bine, eu nu pot să judec pe nimeni, e alegerea fiecarei jucătoare, eu pot să spun doar despre mine că îmi doaream foarte mult sa merg. Sigur că e ca şi un Grand Slam, mai mult poate, fiind doar la patru ani, aşa că, da, o medalie olimpică e unică.

11 victorii şi 14 înfrângeri a înregistrat Mihaela Buzărnescu, în 2021, în circuitul WTA.  
SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite