Begu se apără de furia românilor: Irina a explicat că e bolnavă şi că nu poate merge la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

România a rămas fără jucătoare, în proba de simplu de la JO 2020 (evenimentul şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic). Asta după ce tricolorele s-au retras, rând pe rând. Această situaţie le-a pus pe fete într-o lumină proastă.

Excluzând-o pe Simona Halep (3 WTA), accidentată grav, următoarele patru românce aflate în Top 100 au fost pe teren, săptămâna trecută, la Wimbledon. 

Şi totuşi, Sorana Cîrstea (45 WTA), Patricia Ţig (63 WTA), Irina Begu (79 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA) nu vor juca, la Tokyo, pentru România, în cadrul Jocurilor Olimpice (23 iulie - 8 august). 

Ţig a fost prima care a invocat probleme medicale, după care s-a prezentat la două turnee, la Bad Homburg şi la Wimbledon!

Sorana Cîrstea a explicat, duminică seară, pe Instagram că are o ruptură musculară de o lună. Şi totuşi s-a aflat pe teren, în sezonul de iarbă, la Berlin, Bad Homburg şi Wimbledon.

În fine, acum i-a venit rândul Irinei Begu (30 de ani, 79 WTA) să invoce existenţa unor probleme medicale pentru refuzul ei de a merge la Tokyo. În dialog cu treizecizero.ro, aceasta a dezvăluit că suferă de mononucleoza, o afecţiune care se manifestă printr-o oboseală acută, foame inexplicabilă, dureri de cap sau febra puternică. 

Ce a spus Irina Begu?

*De mononucleoză, cum ştim, au mai fost sportivi care nu şi-au mai revenit, precum Soderling, şi nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aş mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos şi să încerci să te recuperezi. Şi, de aceea, a trebuit să iau această decizie (n.r. - absenţa de la JO 2020).

*Mi-aş fi dorit mult să pot să joc la a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice. Îmi pare rău că nu pot fi acolo, îmi făcusem o întreagă strategie pentru asta. Dar mi-am dorit ca fanii să înţeleagă de ce nu pot juca şi tot ce mi s-a întâmplat, anul acesta.

*Mononucleoza e foarte parşivă, pentru că nu e ca şi cum ai scăpat într-o săptămână. Fiecare persoană reacţionează diferit, poate să dureze două săptămâni, patru săptămâni, şase, depinde cum se recuperează corpul tău, pentru că e o boală care lasă urme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite