Jerome France a câștigat Trofeul Super Rally Craiova

0
Publicat:

Pilotul francez Jerome France a câștigat pentru a doua oară în carieră Trofeul Super Rally Craiova, reușind să fie cel mai rapid în cea de-a cincea etapă a sezonului 2023 în Campionatul Național de Super Rally, care s-a desfășurat pe circuit stradal.

Condițiile meteo au îngreunat cursa de la Craiova
Condițiile meteo au îngreunat cursa de la Craiova

Pentru France e al treilea succes din cinci posibile în actuala stagiume, iar în urma acestei victorii a devenit mare favorit pentru a deveni campion național absolut pentru a treia oară consecutiv.

Pe un prototip bipost Nova Proto, acesta a fost cronometrat cu 03:05,749 în ultima manșă de concurs, devenind astfel și timpul de referință pentru traseul stradal din centrul Craiovei pentru cele 5 ediții de până acum.

Pe locul secund s-a clasat fostul campion mondial la box, Mihai Leu, care a pilotat un Radical SR8 și a fost cronometrat cu 03:08,681. Podiumul general a fost completat de Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral), cu un timp de 03:08,903.

În total, 22 de piloți de top din mai multe discipline sportive precum raliuri și viteză în coastă au concurat la etapa din Bănie, care a început pe ploaie, însă traseul s-a uscat chiar înaintea celor două manșe de concurs.

Vremea nu a ținut cu noi, dar atmosfera a fost incredibilă. Craiova rămâne un loc special, nu doar locul de unde am început acest proiect, dar și locul în care de fiecare dată avem parte de o susținere mare din partea publicului. Traseu este unul foarte spectaculos, iar faptul că am terminat pe 2 înseamnă mult pentru mine”, a spus Mihai Leu, care este și promotorul evenimentului organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Craiova.

La echipe, victoria a revenit celor de la Hospice Casa Speranta by Real Racing (Jerome France și Didier Balcaen), urmată de UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan) și de Impuls Leasing Team (Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache).

Etapa finală va avea loc la București, pe 6-7 octombrie, atunci când se vor decide și titluri de campioni în Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite