Tempestini, încă un pas mare spre titlu: A 5-a victorie în Raliul Iașului

0
Publicat:

Una dintre cele mai spectaculoase raliuri ale sezonului, cel de la Iași, și-a stabilit câștigătorii la capătul a 7 probe speciale, inclusiv una în centrul orașului, iar Simone Tempestini a bifat al cincilea succes în Moldova și se pregătește să sărbătorească un nou titlu de campion absolut, conform Federației Române de Automobilism Sportiv.

Tempestini jpg

Echipajul clujean format din Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2) nu a avut emoții în raliul care a fost a șasea rundă a sezonului 2023. În afara primei probe, câștigate chiar de colegii lor de la Napoca Rally Academy, Marișca și Borbely, câștigătorii s-au impus categoric în toate celelalte, iar la final au încheiat cu timpul de 01:06:57,6.

Pe locul secund al etapei din capitala istorică a Moldovei s-a clasat echipajul format din Bogdan Marișca și Karoly Borbely (Skoda Fabia Rally2), la 01:28,4 în spatele câștigătorilor, iar podiumul a fost completat de Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), la 01:59,7.

După acest succes, Tempestini a mai făcut un pas mare spre al optulea titlu campion absolut din carieră, o performanță pe care nu a mai reușit-o decât Titi Aur. Clujeanul a strâns 203 puncte, în timp ce principalul să urmăritor, Barbu, are doar 164, cu două etape înainte de final. Practic, acasă, la Cluj, în următoarea etapă, Tempestini nu trebuie decât să încheie raliul în Top 5.

Marea surpriză din clasamentul general rămâne Norbert Maior, care pilotează o mașină cu configurație Rally4, net inferioară celor din topul clasamentului. Pilotul are 114 puncte, iar cu un rezultat bun în următoarea etapă, de la Cluj, își va asigura prezența în Top 3 la finalul sezonului. De asemenea, în octombrie, acesta se pregătește de etapa finală din Ungaria în Campionatul European, acolo unde e lider poate deveni primul român care câștigă un titlu continental.

Raliul Iașului a beneficiat și de o prezență internațională importantă, cu echipaje din 5 țări, cea mai mare surpriză fiind debutul lui Eliott Delecour, fiul legendarului pilot din WRC, Francois Delecour. Acesta a dominat autoritar la Cupa Dacia, însă un accident cu doar o probă până la final, l-a scos din joc.

Penultima etapă a sezonului, care poate decide matematic și campionii naționali, va avea loc pe 29-30 septembrie la Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite