Istvan Kovacs ia bani cu lopata din arbitraj: Suma la care a ajuns în acest sezon

0
Publicat:

România a dispărut din grupele Ligii Campionilor, după sezonul 2013-2014, ultimul în care am avut o echipă la „masa bogaților“, FCSB terminând pe patru, într-o serie cu Chelsea, Schalke 04 și Basel.

Istvan Kovacs se află pe lista FIFA din 2010
Istvan Kovacs se află pe lista FIFA din 2010

De atunci, arbitrajul ne ține conectați la cea mai tare competiție intercluburi din lume. Mai întâi, prin Ovidiu Hațegan (42 de ani), iar acum prin Istvan Kovacs (38 de ani), plus ceilalți români din brigăzile lor. Dacă Hațegan stă, deocamdată, în camera VAR, din cauza problemelor cardiace cu care s-a confruntat, în schimb, Kovacs e o prezență constantă în partidele europene. Și tocmai a fost delegat la derby-ul italian al Ligii Campionilor din sferturi, AC Milan – Napoli (mâine, ora 22.00). El va fi ajutat la cele două linii de arbitrii asistenţi, Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, cel de-al patrulea oficial fiind Horaţiu Feşnic.

Această delegare confirmă că Istvan Kovacs traversează cel mai bun sezon al carierei de până acum. În actuala stagiune, el a avut deja patru partide în Liga Campionilor (trei în grupe și una în optimi), una în optimile Ligii Europa, una în preliminariile Conference League, conducând, de asemenea, două meciuri din grupele Ligii A a Națiunilor. Și nu doar UEFA îl apreciază pe centralul din Carei. Pentru că FIFA l-a inclus pe lista arbitrilor prezenți la Mondialul din Qatar (a fost rezervă în opt partide), după care l-a delegat, atât la Mondialul Cluburilor, cât și la Cupa Golfului Persic. Având o reputație internațională, Kovacs a condus, în acest sezon, și două partide din campionatele din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Aflat în categoria Elite Class, Istvan Kovacs primește 5.000 de euro din partea UEFA pentru fiecare meci arbitrat, indiferent de competiție. Ceea ce înseamnă că bilanțul său din acest sezon e de 45.000 de euro, dacă punem la socoteală doar meciurile disputate sub egida acestui for (inclusiv AC Milan – Napoli de mâine). La această sumă se adaugă următoarele:

*Două meciuri în zona arabă: 20.000 de dolari

*15 meciuri în Superliga: 18.000 de euro

*8 meciuri, ca rezervă, la CM 2022: 92.500 de dolari

Sumele de mai sus sunt publice, chiar dacă Kovacs le-a contestat pe cele de la CM 2022 într-un interviu acordat pentru Federația Română de Fotbal. Și la ele se adaugă cele de la Mondialul Cluburilor și Cupa Golfului Persic, în jur de 30.000 de dolari.

Așadar, dintr-un calcul sumar reiese că, doar în acest sezon, Kovacs a încasat 63.000 de euro de la UEFA și FRF, plus 142.500 de dolari de la FIFA și țările arabe care l-au solicitat la diferite partide.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite