Istvan Kovacs, călcat în picioare de catalani după Barcelona – PSG: cât de îndreptățite sunt criticile

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istvan Kovacs (39 de ani) a ajuns la meciul cu numărul 6, în actuala ediție a Ligii Campionilor. Unul exploziv, pentru că a necesitat judecarea unor faze grele, cu impact major asupra desfășurării scorului.

Istvan Kovacs. FOTO: Sportpictures
Istvan Kovacs. FOTO: Sportpictures

Din fericire pentru centralul din Carei, toate deciziile sale majore au acoperire regulamentară. Mai pe românește, au fost decizii corecte! Vorbim despre:

*Faza din minutul 29, cu eliminarea lui Araujo (Barcelona). Stoperul catalan, aflat în postura de ultim apărător, l-a faultat pe Barcola. Duelul a fost analizat și în camera VAR, iar cei aflați acolo au validat cartonașul roșu acordat de central.

*Penalty acordat pentru PSG, în minutul 59, când Dembele (PSG) a fost faultat în careu de Cancelo. Din nou, faza a fost analizată video și a rămas penalty-ul dictat de Istvan Kovacs, transformat de Mbappe.

În afara acestor două momente, cu impact direct asupra meciului din teren, Istvan Kovacs i-a eliminat și pe Xavi (antrenor Barcelona) și pe Jose de la Fuente (antrenor cu portarii de la Barcelona). Primul a fost trimis în tribune, în minutul 56, după ce „rezerva“ Horațiu Feșnic i-a semnalat centralului că principalul catalanilor l-a înjurat, în spaniolă, după un fault dictat pentru PSG. Așadar, și aici avem o eliminare corectă. Ulterior, și asistentul lui Xavi a văzut „roșu“ din același motiv, după o fază în care s-a enervat pentru că românul n-a dictat un penalty pentru Barcelona.

Dacă cele două cartonașe roșii, acordate lui Xavi și de la Fuente, n-au schimbat, totuși, derularea partidei, în schimb, faptul că Barcelona a rămas în zece din minutul 29 și apoi PSG a ridicat scorul la 3-1 din penalty au fost cele două momente care au iritat presa catalană. Lipsiți de obiectivitate, jurnaliștii locali, dar și Xavi au pus dezastrul cu PSG, în întregime, în cârca lui Istvan Kovacs.

Cum au reacționat catalanii la adresa lui Istvan Kovacs?

Xavi Hernandez (antrenor Barcelona): Sunt nemulţumit, supărat. 11 contra 11 eram bine organizaţi. Pentru mine, e prea dur cartonaşul roşu la acea fază (n.r. – eliminarea lui Araujo din minutul 29). Nu ne-a fost bine în zece, iar de atunci a fost un alt joc. Oricât am vorbi, eliminarea a decis totul. E păcat că munca unui sezon întreg se încheie din cauza unei decizii de arbitraj. Mi-ar fi plăcut să joc 11 contra 11 în fiecare minut. Acea eliminare a fost fără rost. I-am spus arbitrului că a fost foarte rău, că a fost un dezastru. A distrus întreaga dublă manşă. A schimbat totul. Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar trebuie să o spunem. Barça va încerca din nou. Am avut o campanie foarte bună în Liga Campionilor foarte, remarcabilă aş spune.

*Pavel Fernandez (expert în arbitraj la publicația Marca): Se numește Istvan Kovacs și a arbitrat la Barcelona – PSG în Liga Campionilor. În Spania, n-ar arbitra nici în liga a patra. Ce slab!

*Mundo Deportivo (publicație catalană): Barcelona s-a prăbuşit după ce a fost lăsată în zece după doar jumătate de oră, după o eliminare a fundaşului central uruguayan (n.r. – Arajuo). Decizia centralului a fost cel puţin severă. Kovacs a văzut cum Araujo l-a tras şi/sau împins pe Barcola, care a căzut. Centralul a fluierat şi l-a eliminat pe Araujo. Pe reluări, se poate observa cum Araujo pune mâna pe umărul adversarului, care cade, după ce simte contactul. A fost la latitidunea arbitrului să decidă dacă a fost fault de eliminare, dar e clar că VAR-ul n-a intervenit pentru a-l corecta (n.r. – faza a fost analizată în camera VAR care a validat decizia centralului român).

*Sport (publicație catalană): Cartonaşul roşu primit de Araujo a fost începutul sfârşitului pentru Barcelona, de la care au mai fost eliminaţi Xavi (n.r. – antrenorul principal) şi De la Fuente (n.r. – antrenorul cu portarii). De acolo, a fost alt meci: PSG a simţit miros de sânge şi n-a avut milă. Meciul a fost distrus de arbitrul român Istvan Kovacs, care i-a eliminat şi pe Xavi şi pe De la Fuente, antrenorul cu portarii, pentru proteste. Românul i-a sancţionat pe catalani şi cu un penalty, care a însemnat lovitura de graţie.

Liga Campionilor, sferturi, retur

Marți

Barcelona – PSG 1-4 (4-6 la general)

Dortmund – Atletico Madrid 4-2 (5-4 la general)

Astăzi

Bayern Munchen – Arsenal 22.00 (2-2 în tur)

Manchester City – Real Madrid 22.00 (3-3 în tur)

Semifinale

*Dortmund – PSG (30 aprilie și 7 mai)

*Arsenal / Bayern – Real / Manchester City (30 aprilie și 7 mai)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite