Istvan Kovacs, pus la zid după Porto – Șahtior: Presa portugheză critică brigada din România

0
Publicat:

Istvan Kovacs (39 de ani) a încheiat faza grupelor Ligii Campionilor, ediția 2023-2024, cu un bilanț impresionant: patru delegări în partide destul de importante. Vorbim despre meciurile Newcastle – PSG (4-1), Arsenal – Sevilla (2-0), AC Milan – Dortmund (1-3) și Porto – Șahtior Donețk (5-3).

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

De remarcat, în primul rând, că Istvan Kovacs a fost la centru în două partide din grupa F, care a fost considerată „grupa morții“, având în vedere nivelul foarte ridicat al celor patru formații care au fost aici. Cu mici excepții, Kovacs s-a descurcat bine în partidele pe care le-a condus. Miercuri însă, la Porto, a fost criticat vehement, mai întâi, de echipa gazdă, iar apoi de jurnaliștii lusitani. Cu precizarea că centralul din Carei a ajuns în această situație din cauza asistentului Vasile Marinescu.

În minutul 29, la scorul de 1-0 pentru Porto, Danylo Sikan a egalat pentru Șahtior. Faza a fost precedată de o semnalizare pentru ofsaid din partea tușierului Vasile Marinescu. Doar că Istvan Kovacs a intervenit peste colegul său și a făcut semn că faza poate continua. În fragmentul de secundă între cele două decizii, jucătorii lui Porto s-au oprit, ușurând, practic, misiunea lui Sikan de a marca. Ulterior, analiza VAR a arătat că golul s-a înscris regulamentar, iar Istvan Kovacs a văzut bine că n-a fost ofsaid, cum a indicat Vasile Marinescu. Degeaba însă! Cei de la Porto au protestat vehement, reproșându-i centralului că semnalizarea lui Marinescu i-a făcut să se oprească. Pentru a calma situația, Kovacs a fost nevoit să dea mai multe cartonașe galbene.

Până la finalul partidei, acest moment nu prea a mai contat în economia jocului. Pentru că Porto s-a impus cu 5-3 și a obținut calificarea în optimi, alături de Barcelona. Chiar și așa însă, jurnaliștii lusitani au fost vehemenți cu brigada formată din Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Mihai Artene. Românii au primit nota 2 din 5 în mai multe publicații portugheze în care analizele arbitrajului au fost dure, cu trimitere la faza din minutul 29.

*Abola: Sikan a înscris golul ucrainenilor, care a fost contestat de echipa portugheză. Restabilirea egalității a fost validată, în ciuda unui val de fluierături de pe stadion aduse arbitrajului.

*O Jogo: Vasile Marinescu a complicat o seară liniștită pentru brigada de arbitri prin decizia sa la primul gol al lui Șahtior.

*Record: Chiar dacă decizia la golul de 1-1 a fost validată de VAR reacția asistentului n-a fost la nivelul competiției.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite